Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Ieuw! Deze vieze beauty dingen doen we allemaal

Ieuw! Deze vieze beauty dingen doen we allemaal

Ieuw! Deze vieze beauty dingen doen we allemaal

We weten allemaal exact hoe het hoort als het aankomt op gezicht reinigen, make-up opbrengen, borstels schoonmaken.. Toch blijven we stiekem ook regelmatig zondigen. Aan één van onderstaande dingen heb jij je zéker wel eens schuldig gemaakt:

Een puist uitknijpen, maar het niet goed doen. Handen niet wassen, hard duwen of simpelweg de boel openkrabben. Dan wordt het een wond en die smeer je vervolgens tegen alle regels in volledig vol met foundation, waardoor het helemaal een smerige bedoeling wordt.

Je make-up borsels zelden schoonmaken, want.. Meh. Gewoon, omdat je er geen zin in hebt. En omdat je vindt dat het al genoeg is dat je 7 dagen in de week (okee, 5) je gezicht wast voor het slapengaan.

Oude, bijna lege mascara’s standaard bewaren “omdat er nog een beetje in zit en je weet niet wanneer dat van pas komt”. Nooit – kan ik alvast verklappen. Wist je trouwens dat je eigenlijk elke 3 maanden een nieuwe mascara zou moeten kopen? Anders loop je een groter risico op ooginfecties.

mascara2

Je mislukte eyeliner wegvegen met spuug en je vinger. En niet omdat je geen wattenstokjes hebt (die liggen namelijk letterlijk overal), maar omdat je lui bent.

Het laatste restje nagellak van je vingers pulken. Of bijten.

Een la vol met gebroken blushers en oogschaduw hebben, die je trouwens ook nooit meer gebruikt, en weigeren de hele handel weg te gooien.slapenmakeup

Slapen met al je make-up nog op. Er is geen enkel zichzelf respecterend vrouwenmedium dat dit nog niet heeft aangekaart, zelfs in artikels waar het niet eens over make-up gaat, komt het naar voren: was je gezicht voor je gaat slapen. Altijd. En wat doen wij? Mehdronkenallesernogopheadfirstkussendehh. Bah.

 

Testers bij de HEMA gebruiken. Je wéét dat die ene lipstick al op duizenden andere lippen heeft gezeten, vooral die ene in de stationshal van Amsterdam Centraal, maar toch ga je je uitgebreid staan opmaken als je er langskomt. Vies! En het personeel van de HEMA vindt het trouwens ook maar niks.

Je vingers gebruiken als kwast om je blush aan te brengen. Niet hygiënisch en je ziet er bovendien uit als Bassie (van Adriaan, ja).

 

Lees ook:

Bron: Cosmpolitan.com// Afbeelding: giphy