Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Huidirritaties zijn verleden tijd met déze 3 scheertips

Huidirritaties zijn verleden tijd met déze 3 scheertips

Huidirritaties zijn verleden tijd met déze 3 scheertips

Als je niet op de goede manier scheert, krijg je snel last van huidirritaties. Niet ideaal als je de deur uit moet, want fraai staat het niet. Wij hebben drie scheertips die zorgen dat je geen last meer hebt van die rode bultjes. 

Scheerschuim

Het scheren met scheerschuim kan de irritaties verminderen. Als je geen scheerschuim gebruikt zal je veel sneller rode bultjes en andere vormen van irritatie krijgen. Gebruik dus vanaf nu genoeg scheerschuim bij het scheren.

Mesjes

Dermatoloog Mona Gohara geeft aan dat de beste scheermesjes vaak slechts één of twee mesjes bevatten, omdat minder mesjes voor minder irritaties zorgen. Maar scheren met meer dan twee mesjes is niet per se slechter voor je huid. Het ligt heel erg aan wat voor type huid je hebt. Heb je snel last van irritaties tijdens het scheren of heb je last van ingegroeide haartjes? Dan is het wel verstandiger om een exemplaar met één of twee mesjes te gebruiken. Hoe minder mesjes, hoe minder kans op rode bultjes. Niet zo’n gevoelige huid? Dan heb je geluk en kan je wel een scheermesje met drie mesjes gebruiken.

Lees ook
Helemaal klaar met die cellulitis? ‘Drybrushing’ kan de oplossing zijn

Hygiëne

De laatste scheertip is om altijd het mesje weg te gooien na gebruik. Hoe goed je het ook schoon gemaakt hebt, het mesje zal nooit meer schoon genoeg worden. Als je mesje gebruikt is, heb je een grote kans op veel bacteriën. Dat zorgt ervoor dat je meer last zal krijgen van huidirritaties tijdens het scheren. Of je nou een wegwerpmesje gebruikt of een mesje waarvan je alleen de scheerkop hoeft te vervangen, het is belangrijk dat het brandschoon is. Hygiëne is van groot belangrijk tijdens het scheren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | beeld: Getty Images