Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Nieuw jaar, nieuwe garderobe: dit wordt dé modekleur van 2021

Nieuw jaar, nieuwe garderobe: dit wordt dé modekleur van 2021

Nieuw jaar, nieuwe garderobe: dit wordt dé modekleur van 2021

Er is weer een nieuw jaar aangebroken en op de een of andere manier krijgen we dan massaal zin om dingen over een andere boeg te gooien. Van een verse coupe tot aan een frisse wind door je garderobe: begint het ook bij jou te kriebelen en wil je graag met de laatste trends mee gaan? Dit wordt nu al bestempeld als dé modekleur van 2021.

Hot pink

Wie de film Mean Girls heeft gezien (wie niet?), herkent hoe dan ook de uitspraak: on Wednesdays we wear pink. In 2021 dragen we die kleur niet alleen op de woensdagen, maar het liefst heel het jaar door. Een trend uit de jaren negentig belooft helemaal terug te komen, namelijk die van de opvallende kleur hot pink.

Loungekleding

Waar we de afgelopen maanden veel fijne loungekleding, zoals joggingbroeken, flared pants en dikke truien aan hebben gehad (wat overigens wel té lekker zat), gaan we het in het nieuwe jaar helemaal anders aanpakken. We zeggen gedag tegen het sombere jaar 2020 en de daarbij behorende kleding, en we gaan er weer alles aan doen om er zo hip mogelijk uit te zien. Tijd voor een nieuwe garderobe.

Modekleur van 2021

Zin om het jaar te beginnen met een knaller – of beter gezegd – een knallende kleur? De loungekleding waar we het net over hadden, moet plaatsmaken voor items in een bepaalde kleur, namelijk voor het mooie hot pink. Op verschillende catwalks komt deze kleur al terug; daarnaast is uit onderzoek ook gebleken dat op dit moment veel mensen op zoek zijn naar felroze items. En eerlijk is eerlijk, we kunnen niet wachten om het zélf te dragen.

Lees ook
Alleen het topje van je nagels lakken: dit is dé nageltrend van dit moment

Vrolijkheid ten top

Naast dat felroze een hele mooie kleur is, hebben we nóg een reden om vaker roze te gaan dragen dit nieuwe jaar. Uit verschillende studies is namelijk gebleken dat de kleur een hele kalmerende werking heeft op mensen. Daarnaast is roze een vrolijke en blije kleur. Roze zorgt dus niet alleen voor een mooie fysieke uitstraling, maar dus ook echt mentaal. Het is dus niet zo gek dat de trend nu komt opzetten, wanneer we allemaal weken in een lockdown hebben gezeten. We zijn klaar met alle sombere en nude kleuren en we hebben zin in weer wat vrolijkheid.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: HLN.be, VIVA | Beeld: iStock, Pinterest