Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Hoe lang heb jij nodig om je aan te kleden? Dit is het gemiddelde!

Hoe lang heb jij nodig om je aan te kleden? Dit is het gemiddelde!

Hoe lang heb jij nodig om je aan te kleden? Dit is het gemiddelde!

Voordat je verder leest, denk eerst eens goed na: hoe veel tijd heb jij nodig om je aan te kleden? Een minuut of vijf? Misschien tien op de dagen dat je niet weet wat je aan moet? Tien volle minuten voor je kast dralen, langer dan dat zal het toch niet zijn?

Toch wel. Volgens een poll van Marks & Spencer onder ruim 2000 mannen én vrouwen doet de gemiddelde vrouw er 17 minuten over. Als gevolg daarvan komt 1 op de 10 vrouwen regelmatig te laat en mist 1 op de 20 zelfs wel eens een feestje.

Kledingcrisis

Dezelfde studie wees uit dat 62 procent van de vrouwen last had van “kledingkast razernij” – dat ken je vast wel, ook wel de “WAT MOET IK NU WEER AAN, ALLES IS LELIJK EN WAAR IS MIJN ZWARTE ROKJE, DAT IS HET ENIGE WAT IK AAN WIL EN LIGT ALTIJD OP DEZE STAPEL!” -razernij. 15 procent van de ondervraagden zei dat een kledingcrisis hun dag kon verpesten en 21 procent gaf aan wel eens ruzie te maken met haar partner over kleding (“Jij hebt mijn zwarte rokje zeker weer tussen jouw vieze sokken gelegd he? HE!?”)

Uitpuilende kasten

De gemiddelde vrouwengarderobe zou bovendien 152 items bevatten (dat is zonder accessoires, dames) waarvan meer dan de helft niet gedragen wordt. Dat lijkt ons droevig, maar waar.

Het onderzoek werd overigens gevoerd onder Britse vrouwen, maar lijkt ons evengoed van toepassing op de Hollandse deerne. Hoewel, ze-ven-tien minuten… Wat denk jij?

kledingkiezen

copyright: giphy

 

Lees ook:

Bron: Marks & Spencer, via Daily Mail