Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

De zomer komt eraan en dat betekent weer volop genieten van de zon, maar ook… smeren! Misschien heb je nog zonnebrandcrème liggen van vorig jaar. Maar is die nog wel goed?

Wellicht heb je weleens gehoord dat zonnebrand niet lang houdbaar is en dat de beschermingsfactor na een jaar zelfs gehalveerd kan zijn. Op die manier moet je dus elk jaar weer een nieuw flesje aanschaffen. Gelukkig valt dit best mee. Het is wel waar dat de factor minder wordt, maar het is niet zo dat hij gelijk halveert en je de crème dus na een jaar altijd weg moet gooien. Dat is hartstikke zonde!

Hoe lang is zonnebrand houdbaar?

Op alle flesjes staat een houdbaarheidsdatum. Die kun je dan ook het best gewoon aanhouden. De PNO (periode na opening) staat aangegeven met een geopend potje gevolgd door een getal en de letter M (12M is tot 12 maanden na de opening te gebruiken). Wel is het belangrijk dat je de zonnebrandcrème op de juiste manier bewaart om de werking te behouden. Als je dat doet, kan een zonnebrand meestal wel zo’n twee jaar mee. De factor gaat dan namelijk maar met een minimale hoeveelheid achteruit. Heb je een gevoelige huid en wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kan het natuurlijk geen kwaad om wel een nieuw product aan te schaffen.

Zonnebrand bewaren

Jouw flesje zonnebrand gaat vast overal mee naartoe. Naar het strand, zwembad en op vakantie. Dat is natuurlijk hartstikke goed, maar zorg wel dat je het goed bewaart. Als het aan te veel zonnestralen wordt blootgesteld kan de factor namelijk minder worden. Bewaar jouw flesje zonnebrand daarom het liefst op een koele plek, bijvoorbeeld in een koeltas. Je kunt het ook ergens onder leggen of in een handdoek rollen. Zorg er in ieder geval voor dat het flesje niet in de zon, maar in de schaduw ligt. Door de warmte kan de beschermingsfactor namelijk lager worden.

Voldoende smeren

Het is vooral belangrijk dat je je vaak genoeg insmeert. Smeer je al in voordat je de zon in gaat en doe het daarna om de twee uur. Wees lekker royaal met de zonnebrandcrème voor optimale bescherming.

Fijne zomer!

[poll id=”56″]

 

 

Lees ook:
Zonneallergie voorkomen doe je zo!
Warmteuitslag tussen de benen
Tips bij striae