Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Halló, nieuwe kleren! H&M heropent Nederlandse winkels (maar passen wordt een dingetje)

Halló, nieuwe kleren! H&M heropent Nederlandse winkels (maar passen wordt een dingetje)

Halló, nieuwe kleren! H&M heropent Nederlandse winkels (maar passen wordt een dingetje)

Natuurlijk, we konden online shoppen. Maar door de coronacrisis moesten we wel véél langer wachten op onze bestellingen én ja, kleding wil je het liefst natuurlijk even zien en voelen in een winkel. Gelukkig hebben we goed nieuws: H&M heropent sinds woensdag stapsgewijs de Nederlandse filialen. Op 11 mei moeten alle vestigingen weer klanten kunnen verwelkomen.

Dichte paskamers bij H&M

Overigens is dat wel met de nodige aanpassingen. De meeste paskamers blijven bijvoorbeeld dicht en het testen van verzorgingsproducten is niet mogelijk. “Klanten worden opgeroepen om zoveel mogelijk alleen te komen en in de winkel te allen tijde de richtlijnen en adviezen van het RIVM op te volgen”, schrijft H&M woensdag in een persbericht.

Niet massaal naar binnen

Naast die oproep aan klanten neemt de winkelketen zelf ook maatregelen. Zo wordt er per winkel een maximumaantal bezoekers vastgesteld, waar aan de deur op wordt gecontroleerd. In winkels worden verder desinfecterende middelen geplaatst en bij de kassa’s worden klanten met markeringen gewezen op de 1,5 meter afstand die zij tot elkaar moeten bewaren. “Bij de kassa’s zijn tevens plexiplaten geplaatst en de klant wordt verzocht met pin of contactloos te betalen.”

Lees ook
Lockdown-lichtpuntjes: kabinet versoepelt maatregelen, kappers en terrassen (bijna) weer open

Kortere openingstijden

De openingstijden zijn bovendien korter; de vestigingen zijn open van 12.00 tot 17.00 uur. De winkelketen plaatst op zijn website informatie over de specifieke vestigingen en wanneer zij weer opengaan.

Ook het kabinet versoepelt woensdag een reeks maatregelen. Om 19.00 vertelt premier Mark Rutte hoe we ervoor staan tijdens een persconferentie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock