Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Het is bewezen: volgens onderzoek is shoppen hartstikke goed voor je gezondheid

Het is bewezen: volgens onderzoek is shoppen hartstikke goed voor je gezondheid

Het is bewezen: volgens onderzoek is shoppen hartstikke goed voor je gezondheid

Nieuwe kleding shoppen, interieur items kopen of voor iemand anders shoppen: het is allemaal even leuk en even gezond! Het is namelijk bewezen dat shoppen goed is voor je gezondheid en wij leggen je uit waarom. 

Lekker shoppen

Dit feitje is voor vele vrouwen zeker niet vervelend om te horen. Lachen is gezond, maar shoppen ook! Niet alleen mentaal, maar fysiek heeft het ook veel voordelen. Je bent actief bezig, loopt het hele centrum door en je hebt plezier. Een bepaald deel van je brein wordt daardoor actiever tijdens een dagje tassen sjouwen. Dat deel van je brein associeert shoppen namelijk met plezier. Je wordt dus gelukkig door te shoppen én het is goed voor je gezondheid.

Lees ook
Zin om weer eens lekker te shoppen? Dit is het beste moment om dat te doen

Niet kopen maar kijken

Tijdens het shoppen komen er neurotransmitters vrij in je lichaam die ook vrijkomen als je seks hebt met iemand. Ook als je alleen maar naar de etalages kijkt en niks koopt. Je hoeft niet per se iets te kopen om je lichaam geluk stofjes aan te laten maken. Volgens wetenschappers zorgt het geluksstofje dopamine voor het geluk tijdens het winkelen. Dopamine is een stof die hoort bij het beloningssysteem van je hersenen, door dat stofje krijg je een tevreden gevoel. Goed excuus dus om de stad in te gaan en een potje te shoppen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | beeld: GettyImages