Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Waarom het het beste is om je haren ‘maar’ één keer in de vier dagen te wassen

Waarom het het beste is om je haren ‘maar’ één keer in de vier dagen te wassen

Waarom het het beste is om je haren ‘maar’ één keer in de vier dagen te wassen

Je hebt vast weleens gehoord dat te vaak wassen slecht voor je haar is. Volgens haarexpert Kristina Tabb is het beste ritme om je haar een keer in de vier dagen te wassen. Hiermee houd je de algehele hoofdhuid en het haar in de ideale staat. Gevolg is dat er minder oliën aangemaakt worden, en dus minder vet haar. En daarbij langer kleurbehoud en meer volume.

Minder olieproductie

Tijdens het wassen met shampoo was je heel wat goede oliën weg. En wanneer je je haar te vaak wast, zullen er extra oliën aangemaakt worden. Je talgklieren produceren meer olie om het verlies aan oliën te compenseren. Daarom is het belangrijk om je olieklieren te trainen zodat er niet te veel haaroliën worden geproduceerd. Door een consistent ritme aan te houden worden je olieklieren getraind om geen overproductie te veroorzaken. En dat betekent: minder vette lokken.

Betere haarkleur en meer volume

Door minder te wassen zal je haarkleur beter te zien zijn. Je kunt gekleurd haar vergelijken met kleding. Hoe vaker je het wast, des te sneller zal het zijn kleur verliezen. En zodra je het minder was, zal je ook merken dat het meer volume krijgt.

Lees ook:
Fouten die iedereen maakt met conditioner: zo krijg je er wél zachte haren van

Minder vet haar

Hoe vaker je je haar wast, hoe meer olie-aanmaak en dus vettere lokken. Als je minder (snel) vet haar wilt, is het dus belangrijk om je lokken te trainen en het haren wassen uit te stellen. En daar is nu de perfecte periode voor. Door het thuiswerken hoef je namelijk minder de deur uit en zal je minder snel mensen zien. Dit is dus hét perfecte moment om de challenge met jezelf aan te gaan. Je moet wel even door de eerste periode heenkomen, maar uiteindelijk zal je blij zijn dat je de stap gezet hebt!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages