Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Handig | Handschoenentips

Handig | Handschoenentips

Handig | Handschoenentips

Hoe stuur je een appje met je smartphone zonder koude vingers te krijgen? En hoe maak je leren handschoenen schoon? Handschoenentips!

Typen zonder koude vingers

Bellen of een berichtje sturen met je smartphone lukt niet met handschoenen aan. Je kunt natuurlijk speciale handschoenen kopen die geschikt zijn voor een smartphone. Maar echt stylish zijn ze niet. De oplossing: stik een nylondraadje door het vingertopje (de wijsvinger) van je favoriete handschoen. Een touchscreen reageert namelijk op nylon. Voortaan kun je typen zonder koude handen te krijgen!

Leren handschoenen schoonmaken

Zijn je leren handschoenen vies? Je kunt ze het beste wassen terwijl je ze draagt. Was je handen in een sopje van warm water met zachte handzeep. Spoel je handen na het wassen af onder de kraan, maar spoel de handschoenen niet helemaal uit. Ze houden dan nog een beschermlaagje.

Natte handschoenen

Natte handschoenen laat je aan de lucht drogen (niet op de verwarming!). Liefst op een vorm (bijvoorbeeld een fles) of hang ze ondersteboven op. Zijn de handschoenen droog, wrijf ze dan weer zacht tussen je vingertoppen. Of maak ze nog iets soepeler met een beetje leervet.

FAH4-handig-header

Beeld: Dana van Leeuwen

Styling: Ilona Jongepier

Shoppen is altijd een goed idee