Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Haaruitval? Deze tips kunnen helpen tegen dunner wordend haar

Haaruitval? Deze tips kunnen helpen tegen dunner wordend haar

Mode & Beauty
Haaruitval? Deze tips kunnen helpen tegen dunner wordend haar

Het is een naar aangezicht, wanneer je na het borstelen van je haren een hele haardos in je borstel aantreft. En na het douchen ligt er wel heel veel haar in het doucheputje… Heb je plots erg last van haaruitval? Niet getreurd. Het gaat niet over een nacht ijs, maar haaruitval ís te stoppen.

Oorzaken haaruitval

Er is niet één oorzaak voor haaruitval, het kan meerdere redenen hebben die per persoon verschillen. Zo heeft de ene vrouw erg veel last van haarverlies na of tijdens de zwangerschap, kan een ander een dunner wordende haardos krijgen door stress en ligt de oorzaak bij een derde bij een slecht eetpatroon. Onderstaande dingen kun je doen om het niet te laten verergeren:

Vitamines en mineralen

Langdurig diëten wordt als een van de grootste boosdoeners gezien wanneer het op onze haargezondheid aankomt. Al helemaal wanneer het om een dieet gaat waarbij je voor langere tijd volledige voedingsgroepen zoals koolhydraten uit je eetpatroon bant. Een gezond, gebalanceerd eetpatroon is dan ook van groot belang. Met name producten met ijzer, zoals bladgroenten, appelstroop, vlees, vis en peulvruchten, en vitamine D zijn erg belangrijk voor gezond haar. Nu we allemaal minder buiten komen, is het dus vooral in de wintermaanden aan te raden extra vitamine D te suppleren.

Lees ook:

Zijn dure vitaminepillen van een A-merk beter dan de goedkopere variant?

Voldoende beweging

De coronamaatregelen maken het ons niet gemakkelijk om voldoende naar buiten te gaan, maar toch is het aan te raden om genoeg te blijven bewegen. Dagelijks die veelbesproken tienduizend stappen zetten is geen overbodige luxe. Niet voor je algehele gezondheid, maar ook voor de gezondheid van je haar! Door te weinig beweging wordt je hoofdhuid te weinig doorbloed, waardoor je haaruitval kunt ervaren.

Gezonde leefstijl

Stress is ook een belangrijke factor om zoveel mogelijk uit je leven te bannen. Dat komt omdat stress de adrenaline in het lichaam verhoogt. Dit wordt normaliter afgebroken door het lichaam, na het doen van bijvoorbeeld een zware inspanning of een schrikmoment. De adrenaline wordt in de hoofdhuid echter minder goed afgebroken en wanneer het in aanraking komt met talgklieren, wordt er melkzuur geproduceerd. En dat is niet goed voor de haargroei, omdat het de haarwortels beschadigd. Wanneer je langere tijd stress ervaart heeft dat dus invloed op de gezondheid hoofdhuid, wat weer haarverlies kan veroorzaken. Ervaar je veel stress? Probeer dit dan echt te verminderen. Een warm bad, een dagelijkse wandeling of meditatie kan daarbij helpen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle Haarstichting | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee