Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > De haartrend van nu: de bubbelvlecht

De haartrend van nu: de bubbelvlecht

De haartrend van nu: de bubbelvlecht

Yay! De bubbelvlecht is hipper dan ooit. Je zult hem vast al op Instagram en Pinterest tegengekomen zijn. Heel leuk zo’n vlecht, maar hoe maak je ‘m zelf?

Het ziet er allemaal maar wat ingewikkeld uit, maar als je een normale paardenstaart kunt maken, is dit ook een eitje. Met dit stappenplan voor deze nieuwe hairdo loop jij er straks net zo charmant bij.

1. Borstelen

First things first: het is belangrijk om je haar goed door te borstelen, zo is je haar lekker zacht en makkelijk om mee te werken. Om de bobbels goed te laten zitten, kun je eventueel ook wat textuurspray in je haar spuiten. Dan heb je straks al het werk in ieder geval niet voor niks gedaan.

2. Vastbinden

Bind, na het borstelen, je haar met een doorzichtig elastiekje in een paardenstaart. Wat voor paardenstaart maakt niet uit, zolang jij het er tof uit vindt zien. Je kan gaan voor een hoge staart of juist voor de middelhoge staart. Trek aan de voorkant en zijkant wat plukjes los en maak een iets meer casual look. Wat ook superleuk is: twee staarten aan de zijkant, hoe cute?

3. Bubbels maken

Tijd voor bubbels! Pak het volgende elastiekje en knoop deze een paar centimeter lager, vanaf je paardenstaart, in je haar. Om het bubbel-effect te creëren trek je het haar tussen de elastiekjes iets losser. Op deze manier ontstaat er een bolletje. Herhaal deze stap een aantal keer, totdat je bijna onderaan bent. Voor een nog cooler effect, is het leuk om een mini staartje onderaan over te houden.

Als je je haar helemaal hebt vastgebonden, moet je alle bubbels nog één keer iets losser trekken zodat ze ongeveer gelijk aflopen. En nogmaals, voor een more casual effect, kan je nog wat extra plukjes vooraan en aan de zijkant lostrekken. Een haarlakje er overheen en  je bubble braid is klaar! Simpel toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Check hieronder de toffe hairdo!

Bron: Cosmopolitan.nl, beeld: Instagram