Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wow: dit gebeurt er met je haar als je het wast met appelazijn

Wow: dit gebeurt er met je haar als je het wast met appelazijn

Wow: dit gebeurt er met je haar als je het wast met appelazijn

Je eigen beautymiddeltjes bereiden is niet altijd even succesvol. Iedereen die wel eens op een brakke zondag met een gezicht vol overrijpe avocado heeft gestaan, weet waar we het over hebben. Toch zijn er wel degelijk producten uit jouw keukenkast die wonderen kunnen verrichten – en dat voor weinig geld, zoals appelazijn. 

Goedkope beautyproducten zijn geen overbodige luxe als je aan het einde van de maand een beetje krap bij kas zit. Daarom is het misschien een ideetje om je haar de komende weken eens met appelazijn te wassen. Klinkt niet direct voor de hand liggend, maar is toch het proberen waard.

Je haar wordt schoner

Azijn staat bekend om een sterk reinigende werking. Daardoor zou je met het product makkelijker de restjes mousse, haarlak en conditioner uit je haar kunnen krijgen. Als je niet direct je hele haar onder wil dompelen in een azijnbad, kan een lege sprayfles vullen met drie eetlepels azijn en een kopje water. Spuit het mengsel in je haar en masseer een paar minuten zachtjes in. Even uitspoelen en je zal versteld staan over je schone en frisse lokken.

Minder roos

Je haar één of twee keer in de week behandelen met bovenstaand middeltje doet ook wonderen als je last hebt van roos. Niet alleen zou het minder worden, maar ook de huidirritatie en de bijbehorende roodheid kunnen afnemen.

Glanzend

Appelazijn zou de natuurlijke balans van je haar herstellen, waardoor het sterker en glanzender wordt. Bovendien zou het stug haar zachter maken en makkelijker om te ‘temmen’. Conditioner wordt zo overbodig.

Lees ook
Was eerst je haren voordat je gaat sporten

Maar die geur van appelazijn?

Ja, die kan inderdaad behoorlijk sterk aanwezig zijn, maar door goed te spoelen moet je het meeste eruit kunnen halen. Een beetje föhnen – met koude lucht – kan ook wonderen doen. En anders spuit je gewoon lekker een beetje parfum in je lokken, dan ruik je sowieso heerlijk!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images