Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Gooi je wattenstaafjes maar weg en gebruik dít om je oren schoon te maken

Gooi je wattenstaafjes maar weg en gebruik dít om je oren schoon te maken

Gooi je wattenstaafjes maar weg en gebruik dít om je oren schoon te maken

Je lichaam goed schoonmaken, hoort bij je gezondheid. Als je lichaam lekker fris is, dan word je daar ook een stuk vrolijker van. Alleen vergeten heel veel mensen, hoe je eigenlijk je oren moet schoonmaken. Nee, niet met een wattenstaafje. Hoe dan wel? 

Oor en oorsmeer

Je oren zijn een heel belangrijk lichaamsonderdeel. Hiermee gebruik je het zintuig ‘horen’. Zodra je oren niet werken, dan word je daar niet gelukkig van. Wanneer je het oorsmeer verstoort, kan het gaan ontsteken. Het is dus belangrijk om je oren goed te verzorgen en schoon te maken.

Oorsmeer wordt aangemaakt door meer dan duizend kliertjes. Het is en ziet er misschien vies uit, maar het is juist heel belangrijk om te hebben. Het beschermt je oor tegen stof en ander vuil. Het is een natuurlijk reinigingsmiddel, dus is het heel belangrijk je oor zijn eigen gangetje te laten gaan.

De natuur bepaalt zelf het tempo

Wattenstaafjes in je oor punniken, heeft dus geen nut. Je oor reinigt zichzelf al. Desnoods droog je alleen even je oorschelp na het douchen, maar verder hoef je er niks aan te doen. Het oude oorsmeer wordt op een natuurlijke manier, uit je oor geduwd wanneer er nieuw oorsmeer wordt aangemaakt. Wanneer je kauwt en praat, gaat je oor al zichzelf reinigen. Als je mond open en dicht gaat, maakt het een beweging in je gehoorgangen. Hoe fijn is dat?

Lees ook
*Grabs glass of water*: dít is wat er met je lichaam gebeurt als je drie liter water per dag drinkt

Laat je oor met rust

Je oor reinigt zichzelf al wanneer dat nodig is, dus je hoeft er zelf helemaal niks aan te doen. Als je dat wel doet, dan kan je zelfs je oor beschadigen. Je kan tijdens je haren wassen, wel de achterkant van je oren schoonmaken. Maar laat je oorsmeer met rust!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify | beeld: GettyImages