Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Gespot op Instagram: hair marbling, oftewel: tie-dye voor je haar

Gespot op Instagram: hair marbling, oftewel: tie-dye voor je haar

Gespot op Instagram: hair marbling, oftewel: tie-dye voor je haar

Voor wie Rainbow-hair toch wat te braaf vindt: er is een nieuwe kapseltrend die je zeker zal bekoren. Hair marbling! Oftewel: tie-dye voor je haar. 

Lees ook: PINSPIRATION: 33 kapsels die je wellicht nog nooit geprobeerd hebt

Tie-dye is hipp(i)er dan ooit. Niet alleen in je kledingkast, maar ook bij de kapper. Zo spotten we op Instagram de kapseltrend ‘hair marbling’, wat lijkt op tie-dye, maar dan voor je lokken.

‘Nail art als inspiratiebron’

De psychedelische verftechniek werd uitgevonden door Ash Fortis, een haarstylist uit het Amerikaanse Virginia. ‘Ik ben een grote liefhebber van nail art. Het is een grote inspiratiebron voor me. Toen ik een tie-dyemanicure zag, wilde ik de print meteen recreëren op haar.’

Hoe gaat hair marbling in z’n werk? Eerst wordt een laagje scheerschuim (!) aangebracht op een vel schuimpapier. Vervolgens wordt de verf verdeeld over het schuim, waarna de styliste er een soort van marmermotief in ‘tekent’ met het uiteinde van een verfborstel.

When you step outside of your comfort zone your stepping into your greatness. Tag someone who inspires you!!! 💗💗#hairmarbling

A post shared by AshFortis Va Beach Hairstylist (@xostylistxo) on

Daarna worden de stukken schuimpapier aangebracht op de gebleekte lokken en dubbelgevouwen. Nadat de kleur is ingetrokken, wordt het haar afgespoeld.

Het spannende aan hair marbling is dat je nooit exact weet wat het resultaat zal zijn. Maar als alles goed verloopt, zie het er ongeveer zo uit:

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10