Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Heftig! Zóveel geld geven we gemiddeld uit aan kleding die we uiteindelijk nooit dragen

Heftig! Zóveel geld geven we gemiddeld uit aan kleding die we uiteindelijk nooit dragen

Heftig! Zóveel geld geven we gemiddeld uit aan kleding die we uiteindelijk nooit dragen

Geef toe, jij hebt ook vast weleens iets gekocht wat er in de winkel misschien onwijs tof uitzag, maar bij thuiskomst achterin de kast is beland en er vervolgens nooit meer uit is gekomen. Tijdens het uitruimen van je garderobe kom je het misschien weer eens tegen, met de prijskaartjes er nog aan. Zonde, helemaal als je je bedenkt dat dit je vaker is gebeurd dan één keer. Hoeveel geld zijn we nu eigenlijk kwijt aan al die ongedragen kleding?

Ongedragen kleding

Vooropgesteld: je bent niet de enige. Heel veel vrouwen hebben kleding nog in hun kast hangen waar het prijskaartje nog aan zit. En diep vanbinnen weten we ook dat die er aan zullen blíjven hangen. Ongemerkt geven we dan toch meer geld uit aan ongedragen kleding dan we denken.

Gemakzucht

Voortaan is het misschien verstandiger om voor jezelf na te gaan of je iets echt nodig hebt. En we vallen allemaal al vrij snel voor het gemakzuchtige excuus: ‘Dit bloesje is toch leuker dan die ene die ik al thuis heb’. Door deze redenen wordt je kast al snel te klein voor al je kleding, terwijl je de helft dus niet eens draagt. Zonde van je geld én het milieu.

Lees ook
Say what?! Dít is hoe lang vrouwen gemiddeld voor de kledingkast staan

Geld besparen

Ga eens voor je kast staan en vraag aan jezelf hoeveel van de kleding die daar hangt je daadwerkelijk draagt. Voor de meeste vrouwen is het antwoord op deze vraag nogal beangstigend. De gemiddelde vrouw draagt zestig procent van haar kledingkast inhoud niet. Zestig procent! Dat is meer dan de helft. Je had hier dus heel veel geld mee kunnen besparen. Gemiddeld namelijk wel zo’n 2700 euro. Wow!

Shopaholic

Soms gaat het niet opzettelijk, maar we maken onszelf er toch allemaal schuldig aan. We kopen veel kleding die we niet nodig hebben. Of we gaan voor een broek en komen thuis met een hele lading aan truien, T-shirts en die leuke jas die in de etalage hing. Hadden wie niet per se nodig, maar we hebben het toch gekocht. Of je koopt die ene prachtige (dure) jurk voor die speciale gelegenheid, die vervolgens stof mag happen in je kast, omdat je hem alleen kocht voor die gelegenheid. Probeer dus toch beter na te denken als je in het pashokje staat.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty Images