Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Trui gekrompen in de was? Zó maak je ‘m weer groter

Trui gekrompen in de was? Zó maak je ‘m weer groter

Trui gekrompen in de was? Zó maak je ‘m weer groter

Je beste vriendin in de winter is een heerlijk warme, wollige trui. Daarnaast is zo’n trui ook nog super stylish. Het enige nadeel: een wollen trui wassen gaat nog weleens mis. In een te hete was is je trui zo drie maten gekrompen. Don’t worry! Wij hebben dé oplossing.

Het is gelukkig simpel. De oplossing voor een gekrompen wollen trui is, jawel, wasverzachter.

Benodigdheden

Je hebt niet veel nodig om je trui weer als vanouds te krijgen. Je hebt genoeg aan:

  • 250 ml wasverzachter
  • 1 liter warm water
  • Een wasbak of een emmer
  • Je trui (obviously)

Even geduld

Het duurt wel een tijdje tot de trui weer zo goed als nieuw is, dus je moet even geduld hebben. Om te beginnen vul je de emmer met het warme water en voeg je de wasverzachter eraan toe. Dan laat je de trui er 24 uur in weken. De volgende dag spoel je de trui helemaal af en laat je hem plat opdrogen, zonder dat je het vocht eruit wringt. Dit werkt natuurlijk het snelste in de zon, maar met ons onvoorspelbare klimaat weet je het nooit. Als de trui helemaal droog is, moet hij weer de originele grootte zijn. Zo simpel is het!

Lees ook:
Guilty? Dit kledingstuk vergeet bijna iedereen met regelmaat te wassen

Sterke geur

Het kan wel zo zijn dat de trui een sterke geur heeft nadat hij 24 uur in een bak wasverzachter heeft gelegen. Ben je geen fan van sterke geuren, kies dan voor een wasverzachter met een milde geur die je wel lekker vindt. Of nog beter, neem een parfumvrije wasverzachter.

Alleskunner

Voordat je de wasverzachter op je blote knieën bedankt dat je favoriete trui weer z’n originele maat heeft, hebben we nog meer leuk nieuws. Je kan wasverzachter namelijk voor veel meer dingen gebruiken. Je kunt een vette ovenschaal er weer mee laten stralen en zelfs je verfkwasten, ramen en douchedeuren ermee schoonmaken. Dus rennen naar de supermarkt voor drie flessen wasverzachter.

Bron: &C | Beeld: Unsplash