Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Fresh skin: zó verminder je vervelende mee-eters op je neus

Fresh skin: zó verminder je vervelende mee-eters op je neus

Fresh skin: zó verminder je vervelende mee-eters op je neus

Veel mensen hebben wel eens last van mee-eters op hun neus. Hartstikke vervelend natuurlijk. Zomaar in het wilde weg gaan knijpen en duwen is natuurlijk nooit een goed idee. Maar hoe kun je deze nou het beste verwijderen? En wat kun je wel en wat kun je niet gebruiken? Wij leggen het haarfijn voor je uit. 

Onzuiverheden op de neus

Veel mensen hebben last van onzuiverheden bij de neus. Dit komt doordat de poriën op die plek het grootst zijn. Ook wordt er op die plek het meest olie geproduceerd. Hierdoor krijg je snel last van die vervelende mee-eters.

Do’s

Gebruik producten met BHA, ofwel Beta Hydroxy Acid, die helpen om de olieproductie te verminderen. BHA vermindert de bacteriën, verwijdert dode huidcellen en bestrijdt overtollig talg. Dit is precies wat je huid nodig heeft. Ook kan het helpen om af en toe een gezichtsmasker te gebruiken. Probeer dan alleen op je neus een uitdrogend kleimasker aan te brengen. Op de andere delen van het gezicht gebruik je een hydraterend masker. Vergeet ook niet om je gezicht in de smeren met voedende crèmes. Vaak zijn verstopte poriën namelijk het gevolg van dehydratie. Kies voor een crème die ook de overtollige talgproductie tegengaat voor het beste resultaat.

Lees ook
Dermatologen leggen uit: beschermt een dagcrème met SPF je gezicht genoeg tegen de zon?

Dont’s

Het is heel verleidelijk om neusstrips te gebruiken. Het kan een fijn gevoel geven om die vervelende mee-eters met zo’n strip te verwijderen. Maar deze strips doen helemaal niets aan de opbouw van onzuiverheden. Nadat je een neusstrip gebruikt hebt zal je neus wel glad aanvoelen, maar de mee-eters zullen binnen de kortste keren weer terug zijn. Wat je ook zeker niet moet doen is mee-eters uitduwen. Het is heel verleidelijk om te doen, maar het zorgt er alleen maar voor dat je de vuiligheid nog dieper de huid in duwt. Hierdoor duurt het genezingsproces nog langer. Het laatste wat je ook niet moet doen is je gezicht met agressieve producten wassen of verzorgen. Hiermee wil je onzuiverheden tegengaan, maar je huid zal hierdoor meer olie gaan produceren om zo een beschermlaag te creëren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Vriendin | Beeld: Getty Images