Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Oh no… maakt de flinterdunne wenkbrauw uit de nineties een comeback?

Oh no… maakt de flinterdunne wenkbrauw uit de nineties een comeback?

Oh no… maakt de flinterdunne wenkbrauw uit de nineties een comeback?

Leg je pincet maar alvast klaar, want het lijkt erop dat de wenkbrauwen de komende tijd een stuk dunner geplukt mogen worden. Topmodel Bella Hadid is gespot met flinterdunne wenkbrauwen, zoals die in de jaren negentig ook helemaal hot waren. En als Bella het doet, zullen er vele anderen volgen…

Wij weten eerlijk gezegd niet of we wel zo blij zijn met deze aankomende trend. Want je wenkbrauwen epileren; dat doet toch niemand echt voor z’n plezier? Laat staan als je ze straks helemaal kaal moet plukken, auw! Natuurlijk is epileren soms wel even nodig, als je wenkbrauwen niet meer in het gareel te houden zijn. Maar gelukkig waren de laatste jaren juist de natuurlijke, vollere wenkbrauwen the way to go. Af en toe even bijwerken en verder kon je de boel lekker de boel laten.

Skinny brow is back

Toch lijkt de flinterdunne wenkbrauw nu een comeback te maken, voorspellen verschillende beauty-experts. Vogue riep het al; de skinny brow is terug. En beautyjournaliste Sophie Vereycken van Nina voorspelt hetzelfde. “We zaten op een punt dat onze wenkbrauwen niet voller meer kónden, dus is het onvermijdelijk dat de trend van koers verandert.”

Trendsetter

De trendsetter in deze kwestie is topmodel Bella Hadid, die vaker voor fashion trends uit de nineties kiest. Op Instagram zagen we haar wenkbrauwen stap voor stap dunner worden. Vereycken verwacht dat de skinny brow-trend wel door zal zetten, maar niet zo extreem wordt als in de nineties. “Ik denk niet dat we zullen terugkeren naar de potloodlijntjes uit de jaren 90. Wel een meer gestileerde, dunnere wenkbrauw die subtiel naar boven uitloopt voor een optische lift.”

Tekst gaat verder onder foto’s:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bella ? (@bellahadid)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bella ? (@bellahadid)

Lees ook
Nieuwe trend op komst? Déze opvallende kleur mascara maskeert vermoeide ogen

Nineties revival

We hadden al de crop tops, de scrunchies, baggy broeken… Bijna álles uit de jaren negentig lijkt een comeback te maken. Het waren ook best goede jaren, maar de kaalgeplukte wenkbrauwen hadden wij liever in het verleden gelaten. Al heeft deze aankomende trend ook een voordeel: vrouwen die van nature al dunne wenkbrauwen hebben, kunnen straks juist heerlijk de boel de boel laten, want dan ben je helemaal on trend.

Volle wenkies

En heb je juist volle wenkies? Dan kun je ervoor kiezen om met een pincet aan de slag te gaan. Maar je hoeft er natuurlijk niet aan mee te doen. Die volle wenkbrauw maakt vanzelf weer een comeback en dan ben jij in elk geval geen eeuwigheid bezig om je wenkbrauwen terug te laten groeien.

Bron: Nina, Vogue | Beeld: Instagram, Istock