Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dopaminebom: als je déze kleuren draagt, voel je je gelukkiger

Dopaminebom: als je déze kleuren draagt, voel je je gelukkiger

Mode & Beauty
Dopaminebom: als je déze kleuren draagt, voel je je gelukkiger

We hebben het al vaker gehad over kleurentrends in de fashionwereld, zoals dé kleur voor 2021 of de kleurencombi die nu óveral te zien is. Niet alleen trends zijn leuk om te volgen, maar wat ook belangrijk (en leuk) is, is dat je je gelukkig voelt in je kleren. Felle kleuren doen de trick en zorgen ervoor dat jij beter in je vel zit.

Felle kleuren maken gelukkig

Waar menig vrouw het liever bij rustige en ‘basic’ kleuren houdt, is dat voor veel andere vrouwen nu echt verleden tijd. Je bent wat je draagt en dat uit zich ook in kleuren. Het klinkt misschien logisch, maar vrolijke kleuren kunnen ervoor zorgen dat je je in een positieve flow bevindt. Dit betekent natuurlijk niet dat je automatisch in een grauwe mood bent wanneer je vaak zwart en grijs draagt. Maar het kan er wel aan meewerken.

Mentale gesteldheid

Een beetje kleur in je leven heeft een goede uitwerking op je mentale gesteldheid. De uitspraak ‘alles wat kleuriger inzien’ is er dan ook niet voor niets. Niet alleen kleur in het algemeen, maar ook kleuren op zichzelf – zoals groen en geel – zorgen voor een erg positieve uitstraling.

Dopamine dressing

Dopamine dressing is een begrip dat vaak gebruikt wordt in de modewereld én nu ook een begrip dat je zelf kunt gebruiken. Dopamine, het gelukshormoon, kun je via je kleren naar buiten laten komen. En daardoor kan je je dus ook daadwerkelijk gelukkiger voelen. Hoe doe je dat? Easy! Zit je in een enthousiaste mood? Dan is geel die dag jóuw kleur. Groen en blauw staan erom bekend een rustgevende uitstraling te hebben. En rood kan zorgen voor extra energie. Zo, weet je dat ook weer.

Lees ook
Oelala: déze 2 basic kleuren zijn weer helemaal on trend in de wereld van fashion

Combinaties

Sta je voor je kledingkast en kun je een beste oppepper gebruiken? Kies dan kleding uit met felle kleuren én die perfect zitten. Zo voel je je helemaal op-en-top en zie je er ook nog eens hartstikke vrolijk uit. Op deze manier komen we de lockdown en eindeloze zoomcalls wel door, toch?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee