Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Eens of oneens? ‘Kinderkleding kopen van prijzige merkjes is zonde van het geld’

Eens of oneens? ‘Kinderkleding kopen van prijzige merkjes is zonde van het geld’

Mode & Beauty
Eens of oneens? ‘Kinderkleding kopen van prijzige merkjes is zonde van het geld’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Kinderkleding kopen van hippe en prijzige merkjes is echt zonde van het geld’.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Emotioneel vreemdgaan is minstens zo erg als fysiek een scheve schaats rijden’

Stelling kinderkleding prijzige merkjes

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Melanie: Ligt er een beetje aan. Ik mix duurdere merken gewoon lekker met andere goedkopere merkjes. Hij moet nog wel lekker kunnen spelen hoor. Maar soms is het ook leuk om hem helemaal mooi aan te kleden. Al zegt de prijs hier niet altijd alles over. Stijl is namelijk niet te koop.

Feikje: Ik koop nooit duurdere merken voor mijn zoon. Ik zorg wel dat hij vlotte kleding draagt maar duur, nee dat vind ik zonde.

Immy: Ik vind dat niet zonde. Ik houd van mooie kleding en waar niet de hele klas in loopt. En daarna verkoop ik het weer door. Ik koop wat ik mooi vind, niet omdat het een bepaald merk is.

Petri: Inderdaad zonde, ooit had ik een heel duur truitje van vijftig euro voor mijn baby, na één keer wassen zag het er niet meer uit! Liever gewoon een truitje van de Zeeman voor een tientje!

Marlies: Ik koop graag duurdere merkjes en verkoop dit ook weer goed door. Zo heeft mijn zoontje een dure winterjas een heel seizoen gedragen voor uiteindelijk tien euro, terwijl ik een jas van de H&M of Zara van rond de veertig euro niet meer verkoop. Een duurdere jas gemaakt onder betere omstandigheden dan de massaproductie, veel origineler omdat niemand anders hem op school draagt en er zullen misschien nog wel twee of drie kindjes plezier van deze jas hebben!

Sarina: Ik koop graag wat duurdere merken. Blijft lang mooi maar verkoop het ook wel weer leuk door voor een mooi centje.

Margaretha: Soms wel, soms niet. Als het in de uitverkoop is, is het leuk. Maar met drie kids doe je dat niet altijd. Ik vind het fijner als ik weet dat het netjes en leuk is, in plaats van het merkje dat er aan hangt.

Janneke: Zal er aan liggen wat je budget is en wat je er voor over hebt. Wat anders dan de massaproductie. Wat duurdere spulletjes zijn vaak van iets betere kwaliteit en soms wat tijdlozer en die kan je later weer verkopen. Zal er ook aan liggen in welke leeftijdsfase, of ze nog erg groeien.

Ramona: Hippe merkjes doe ik wel, maar dan in de sale of nette tweedehands.

Nancy: Nee, vind je het leuk en kun je het geld hier aan besteden, doen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee