Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Wat is nou eigenijk het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum?

Wat is nou eigenijk het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum?

Wat is nou eigenijk het verschil tussen eau de toilette en eau de parfum?

We dragen het bijna iedere dag wel. Parfum. Maar er zijn dus heel veel soorten parfum. Je hebt eau de toilette en eau de parfum. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee? Flair zocht het voor je uit. 

Wat is het verschil?

Ga je binnenkort een nieuw luchtje kopen? Dan is het handig om te weten wat het verschil is tussen eau de parfum en eau de toilette, maar je hebt ook nog eau de cologne, maar welke moet je nou kiezen? De namen geven aan hoe sterk de parfum in het flesje is en hoe lang je hem nog ruikt.

Parfum

De sterkste in het rijtje is parfum. Met één spuitje blijft je geur de hele dag zitten. Dit heeft te maken met het hoge percentage geurbestanddelen dat er in zit. In parfum is dit namelijk zo’n twintig tot veertig procent. Wel is parfum vaak wat duurder dan een eau de toilette.

Eau de parfum

Dan komen we aan bij de meest voorkomende in het rijtje: eau de parfum. Het geurbestanddelen in eau de parfum is ongeveer tien tot twintig procent, deze is dus al iets minder sterk. Maar afhankelijk van het merk, kan je eau de parfum ook nog best lang blijven ruiken.

Eau de toilette

Eau de toilette is een perfecte opfrisser, om mee te nemen in je tas. Deze geur bestaat namelijk maar voor ongeveer vijf tot tien procent uit geurbestanddelen. En deze blijft dus ook minder lang zitten, maar is ook goedkoper dan de twee hierboven genoemde.

Lees ook
Parfum opdoen als je gaat slapen? Dít is het verrassende effect

Eau de cologne

And last but nog least: eau de cologne. Dit is de lichtste variant van alle parfums. Deze geur blijft vaak wat meer op de achtergrond. Het bevat namelijk maar twee tot vijf procent aan geurstoffen. Hij blijft dus nog minder lang zitten dan een eau de toilette.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Girlscene | Beeld: GettyImages