Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Water drinken tegen droge huid? Nergens voor nodig

Water drinken tegen droge huid? Nergens voor nodig

Water drinken tegen droge huid? Nergens voor nodig

Het is een eeuwenoud advies: drink voldoende water, zo voorkom je een droge huid. Natuurlijk is het gezond om die twee liter water per dag te drinken, maar dat ‘meer beter is’, dat willen experts uit de wereld helpen, zo is te lezen op Well + Good

Water drinken tegen droge huid

Natuurlijk is water drinken gezond. Maar, zo legt dermatoloog René Rouleau aan Well + Good uit, het is vooral gezond voor de binnenkant van je lichaam: “Water stroomt door de darmen, wordt opgenomen in je bloedbaan en wordt door de nieren gefilterd. Zo hydrateert het de cellen in het lichaam. Maar om te verwachten dat het de buitenste lagen van de huid bereikt, dat is onrealistisch.”

Minst effectieve manier om de huid te hydrateren

Sterker nog, zo stelt dermatoloog Rouleau, water drinken is eigenlijk de minst effectieve manier om de huid te hydrateren. Wil je een gehydrateerd en gezond uitziende toet? Dan kun je het beste gewoon gaan voor crèmes. “Hydraterende huidverzorgingsproducten zullen altijd de meest effectieve manier zijn om dorstige huidcellen te verzorgen”, zegt zij.

Lees ook: 
Let op! Volgens onderzoekers is een zongebruinde huid niet mooi, maar vooral gevaarlijk

Welke producten hydrateren een droge huid?

Als je met dit advies aan de slag wil gaan, kun je het beste gaan voor huidverzorging waar hyaluronzuur in zit. Dat is een molecuul die meer dan duizend keer z’n gewicht in water vasthoudt (wil je). Een ander ingrediënt waar je op wil letten: glycerol. Vaak is dat een setje met hyaluronzuur. Verder zijn collageen, apthenol (vitmaine B5) en plantaardige oliën allemaal je vrienden. Waar je ver weg van wil blijven als ze hoog op de ingrediëntenlijst staan: alcoh0l denat, SD alcohol, ehtanol, isopropyl alcohol, ethyl alcohol en benzyl alcohol. Deze onttrekken vocht, waardoor je droge huid nog droger wordt (wil je niet).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: well+good, huidzorghouten | Beeld: Getty Images