Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Een bruiloft met een dresscode, wat moet je aan?

Een bruiloft met een dresscode, wat moet je aan?

Een bruiloft met een dresscode, wat moet je aan?

Help een dresscode! Wat moet je aan? Wat betekenen white tie, black tie en tenue de ville in hemelsnaam? Wij zochten het voor je uit. Dan hoef je je over de dresscode in elk geval niet meer druk te maken en kun je al je aandacht richten op het vinden van de perfécte outfit

Cocktail

De dresscode cocktail komt vrij veel voor. Vooral voor feesten die ´s avonds plaatsvinden. Staat er op jouw uitnodiging cocktail dan wordt je geacht in een fabulous kort jurkje te verschijnen (maar niet te kort natuurlijk). Maak je outfit af met een mooie clutch, sieraden en een paar killer heels. Voel je je ongemakkelijk in een jurk dan kun je natuurlijk ook voor een stijlvolle jumpsuit kiezen. Denk bij deze dresscode aan Carrie uit Sex and the City die bij een hippe opening een Cosmopolitan staat te drinken. Een beetje sexy mag, maar kies er voor om óf je benen óf je decolleté te showen, beter niet allebei tegelijk dat is weer een ander soort feestje.

Tenue de ville

Tenue de ville is een dresscode voor overdag. Denk aan een sjiek tuinfeest. Vroeger was het gebruikelijk om bij tenue de ville een mantelpakje of japon te dragen, nu mag er iets meer geëxperimenteerd worden. Kies wel voor een rok die net over je knieën valt en blote benen zijn een no go bij tenue de ville, draag dus een panty of maillot. Kies voor een wat meer bescheiden tas en schoenen dan je bij Cocktail zou doen.

Black tie

Bij black tie kun je gaan voor een lange of korte avondjurk. Is er een diner dan wordt er een lange jurk verwacht. Elegance is key, kies voor een bescheiden decolleté en draag mooie hakken.

White tie 

White tie is de meest sjieke dresscode. Hier hoef je niet bang te zijn om all out te gaan. Kies een jurk die minstens over je knie valt. Ga voor mooie sieraden om je outfit helemaal af te maken en laat eventueel je haar en make-up doen. Denk rode loper, denk Hollywood, denk glamour.

Feestelijk/Party chic

Heb je ´Feestelijk` of party chic´ op je uitnodiging aangetroffen? Tsja, wat dan? Dit zijn helaas dresscodes die iets minder duidelijk zijn. Voor een bruiloft wordt hiermee meestal toch een wat chiquere dresscode bedoeld. Denk een feestelijke jurk of zelfs een cocktail jurk. Om zeker te zijn dat je de plank niet volledig mis slaat, kun je het het beste even bij het bruidspaar navragen.

Bron: dresscode.nl / debretts.com / theperfectwedding.nl

Lees ook:

Shoppen: de leukste outfits voor een bruiloft

De beste bruiloftspeech ooit!

13 signalen dat je binnenkort een huwelijksaanzoek krijgt