Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Door deze nieuwe make-uptrend zou je make-up nog beter blijven zitten

Door deze nieuwe make-uptrend zou je make-up nog beter blijven zitten

Mode & Beauty
Door deze nieuwe make-uptrend zou je make-up nog beter blijven zitten

We zijn er nog maar net in geslaagd om te baken zonder helemaal onder het poeder te zitten, of de nieuwe variant staat al klaar: maak kennis met sandbagging, ofwel extreme baking voor onder je ogen en rond je mond.

Sandbagging werd geïntroduceerd door de make-upartiest van Kim Kardashian – dat zal geen verrassing zijn – en heeft net als baking het doel om je make-up extreem goed te fixeren. Het verschil met baking is dat het speciaal goed werkt voor producten op oliebasis, zoals een kohlliner of een lippenstift, en daarom wordt de techniek vooral onder de ogen en rond de lippen gebruikt.

Sandbagging heeft dus – net als echte zandzakjes – de bedoeling om iets tegen te houden. Door je lippen en ogen te omgeven met poeder, blijft de make-up daar extra goed op zijn plaats.

Sandbagging: hoe doe je dat?

Breng je foundation en/of concealer aan zoals gewoonlijk en breng daarna met een vochtig sponsje een laag los, transparant poeder aan op de plaatsen die extra fixatie nodig hebben. Doe het goed of doe het niet: het moet echt een dikke laag zijn. Laat even intrekken – doe ondertussen je haar, of een dansje – en veeg het poeder daarna weg met een fluffy poederkwast. Of sandbagging iets is om op te nemen in onze dagelijkse make-uproutine, weten we nog niet. Dat het enkele grappige Instagramkiekjes oplevert, dat wel.

Baking this morning !! Do you bake your makeup? #Younique #MakeupBaking #RugerBabyLashes

Een foto die door abbiejaeow is geplaatst op

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee