Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dít zijn de meest gemaakte fouten met het aanbrengen van mascara

Dít zijn de meest gemaakte fouten met het aanbrengen van mascara

Dít zijn de meest gemaakte fouten met het aanbrengen van mascara

Mascara is één van de meest populaire make-up producten. Geen wonder, want met een klein beetje mascara op je wimpers kun je je ogen direct meer laten spreken. Toch worden er nog veel onnodige fouten gemaakt met het product. Breng jij je mascara wel op de goede manier aan?

Recht aanbrengen

Als je je mascara gewoon recht op je wimpers aanbrengt, dan is er een grote kans dat je de binnenste en buitenste wimpers niet meeneemt. Dé tip is daarom om je mascara zigzaggend aan te brengen. Zo mis je geen haartje én worden ook gelijk alle kanten van de wimperhaar bedekt met mascara.

Foutjes corrigeren

Vlekken met de mascara; dat gebeurt iedereen. Je schiet een beetje uit of je knippert te hard, waardoor de mascara overal rond je oog zit en niet op je wimpers. Het liefst wil je het direct schoonmaken, maar het is juist beter om heel even te wachten tot de mascara droog is. Als je het namelijk gelijk schoonmaakt, is de mascara nog nat en veegt het sneller uit. Als het droog is, gebeurt dat niet meer en krijg je het makkelijker schoon.

Lucht

Door je mascaraborsteltje in het flesje te ‘pompen’ komt er veel lucht bij de mascara. Je krijgt er niet meer volume van als je dat doet; je zorgt er alleen maar voor dat je mascara sneller uitdroogt. Hierdoor krijg je meer klontjes en gaat je mascara veel minder lang mee. Niet doen dus.

Spinnenpootjes

Te veel laagjes mascara op je wimpers is helemaal niet nodig. Het maximum is twee laagjes. Als je meer laagjes opsmeert, dan gaat de mascara alsnog klonteren en plakken je wimpers aan elkaar waardoor je de zogeheten ‘spinnenpootjes’ krijgt.

Bovenste wimpers

Het beste is om éérst de onderkant van de wimpers te doen. Als je boven begint en daarna de onderkant, ontstaan er sneller vlekken, omdat de bovenkant nog nat is.

Lees ook
Zelfbruiner voor je gezicht: de drie beste manieren voor een egale glow

Te veel mascara

Als je het borsteltje uit het flesje haalt, zit er altijd veel mascara op het borsteltje. Er komt dan ook veel mascara op je wimpers terecht en dat zorgt weer voor klontjes of vlekken. Veeg dus vanaf nu altijd het borsteltje eerst een beetje af voordat je je mascara aanbrengt.

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.