Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit zegt de plek van je puistje over je gezondheid

Dit zegt de plek van je puistje over je gezondheid

Dit zegt de plek van je puistje over je gezondheid

Je stapt uit bed, loopt richting de badkamer en wordt dan geconfronteerd met een enorme puist op je gezicht. Nééé! In je puberteit was het misschien erger, maar helaas betekent het niet dat je er met de jaren helemaal vanaf bent gekomen.

Lees ook: Op deze plek krijg je sneller puistjes in de winter

Wat je misschien niet weet, is dat de plek van je puistje niet geheel willekeurig is. Integendeel, het zegt veel over je gezondheid en het vertelt je waar je lichaam last van heeft. Wel zo handig, want op die manier kun je de kans op een puistje verkleinen.

Dit betekent het puistje…

… op je slaap

Gebruik je veel haarproducten? Of heb je er afgelopen weekend bijvoorbeeld veel gebruikt in verband met een feestje? De vettigheid ervan kan via de haarlijn op je huid terecht zijn gekomen en op die manier leiden tot pukkeltjes op je slaap. Geen haarproducten gebruikt? Dan kan het komen doordat je te veel met je (vieze) vingers aan je huid zit.

… op je wangen

Net als bij de pukkels op je slaap kunnen deze puistjes ontstaan doordat je veel met je vingers aan je huid zit. Maar – houd je vast – ook je telefoon die vol bacteriën zit, zou de boosdoener kunnen zijn. Daarnaast kan een puistje op je wangen betekenen dat je (te) veel vlees eet of veel zuivel en suiker binnenkrijgt. Rook je? Ook dat kan de oorzaak zijn.

… tussen je wenkbrauwen

Heb je last van puistjes tussen je wenkbrauwen? Dan kan het zijn dat je last hebt van stress. Dit kan namelijk zorgen voor een vette T-zone en dat betekent: verstopte poriën en daarmee puistjes.

… op je kin en nek

Deze puistjes hebben de maken met hormonale schommelingen. Het is dus niet vreemd als je hier meer last van hebt wanneer je ongesteld bent. Tijdens je menstruatie kan de talgproductie erg hoog worden, met puistjes op je kin en in je hals als gevolg.

… op je voorhoofd

Puistjes op je voorhoofd hebben vaak iets te maken met je voedingspatroon. Heb je afgelopen weekend een vette hamburger of een grote pizza naar binnen gewerkt? De verzadigde vetten straffen je af met een puistje op je voorhoofd.

Voorkom puistjes

Niemand zit te wachten op puistjes. Heb je er vaak last van? Met voedingsmiddelen als spinazie, kool, zoete aardappelen, avocado’s en bessen kun je ze voorkomen. Drink daarnaast voldoende water om gehydrateerd te blijven en reinig iedere ochtend én avond je huid. En als je er dan toch één hebt: zo veel mogelijk van afblijven!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Bron: Libelle | Beeld: iStock