Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Nog op zoek naar een nieuwe garderobe? Déze kleuren maken je het onaantrekkelijkst

Nog op zoek naar een nieuwe garderobe? Déze kleuren maken je het onaantrekkelijkst

Nog op zoek naar een nieuwe garderobe? Déze kleuren maken je het onaantrekkelijkst

De lente is al een tijdje begonnen. Ook al merken we er buiten helemaal niets van, je bent waarschijnlijk al wel op zoek naar een nieuwe, zomerse garderobe. Het is dan ook goed om te weten dat er kleuren zijn waar je niet heel goed in overkomt. Sterker nog, uit een Brits onderzoek zijn zelfs de meest onaantrekkelijkste kleuren gekomen. En dat zijn heus niet alleen de donkere, grauwe kleuren.

Onaantrekkelijkste kleuren

Laten we beginnen met het feit dat je natuurlijk alles mag dragen wat je zelf wilt. Als jij je goed voelt in een kledingstuk met een bepaalde kleur, straal je en ben je dus sowieso aantrekkelijk. Toch is er een Brits onderzoek geweest waaruit blijkt dat bepaalde kleuren gewoon nét niet voor een goede uitstraling zorgen.

Vandaag is rood

Niet alleen een kledingstuk, maar ook de kleur daarvan kan enorm veel invloed hebben op anderen. Je weet vast wel dat rood een aantrekkelijke kleur is en de meesten mensen zich hier dan ook sexy in voelen. Niet gek dat er dan dus ook kleuren bestaan die juist het tegenovergestelde effect hebben op je medemens.

Wantrouwen en arrogantie

Nu verwacht je waarschijnlijk dat een grauwe kleur zoals bruin of grijs genoemd gaat worden. Gaan we ook doen, maar dat zijn zeker niet dé onaantrekkelijkste kleuren. Dat blijkt namelijk geel te zijn. De op het eerste gezicht zo vrolijke kleur komt als meest onaantrekkelijkste kleur uit het onderzoek. 39% procents van de ondervraagde mannen en 31% van de vrouwen stemde voor de kleur geel. Ook uit een onderzoek van het Britse kledingbedrijf ‘Buy shirt’ blijkt dat gele kledingstukken het minst worden gekozen. De reden? De zonnige kleur wekt geen vertrouwen en straalt zelfs arrogantie uit.

Je eigen humeur verbeteren

Die hadden we niet zien aankomen. Gelukkig hoef je nu niet alle kledingstukken waar ook maar een vleugje geel in te zien is uit je kast te halen. Het mag dan wel de onaantrekkelijkste kleur zijn, de vrolijke kleur kan tegelijkertijd wel je eigen humeur verbeteren. Voel jij je dus volledig comfortabel in dat gele rokje of blouse, draag het dan! Als je er zelf vrolijk van wordt, straal je en dat maakt je automatisch weer aantrekkelijk.

De lelijkste kleur ter wereld

Dan komen we nu eindelijk aan bij de kleuren waarvan iedereen dacht dat het de minst aantrekkelijke kleuren zijn: bruin en grijs. De kleur grijs wordt geassocieerd met verdriet, depressie en negativiteit. Een volledig grijzen outfit zonder kleurrijke accessoires is dus geen aanrader op een date of sollicitatiegesprek. Ook bruin wordt niet als een favoriete kleur beschouwd, maar dan wel een hele specifieke tint bruin. In de koude wintermaanden kun je een mooie oversized sweater in een beige tint namelijk gewoon rocken. Het gaat om de kleurcode ‘Pantone 448 C.’ Het is een beetje een groen/bruine kleur en wordt beschouwd als ‘de lelijkste kleur ter wereld’! Niet gek dat je deze kleur dan ook terugziet in verpakkingen van sigaretten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: GettyImages, Pinterest