Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > De perfecte zonnebril voor iedere gezichtsvorm

De perfecte zonnebril voor iedere gezichtsvorm

De perfecte zonnebril voor iedere gezichtsvorm

Een pilotenbril, strak, vierkant, rond of lekker diva-achtig groot, er zijn nogal wat keuzes als je een zonnebril gaat kopen. Belangrijk is ook of de bril bij jouw gezicht past. Dit zijn de perfecte brillen voor iedere gezichtsvorm.

Lees ook: Deze zonnebrillen zijn het mooist bij jouw gezicht

Vorm
Om erachter te komen welke zonnebril het best bij jou staat, moet je eerst ontdekken wat de vorm van je gezicht is. Dit kun je goed zelf inschatten. Zijn de lengte en breedte van je gezicht ongeveer hetzelfde, dan is je gezicht rond. Een vierkante gezichtsvorm heb je als je een breed voorhoofd en een sterke kaaklijn hebt. Een ovale gezichtsvorm wordt gekenmerkt door een lang en dun gezicht waarbij de kin wat smaller in dan het voorhoofd. Een hartvormig gezicht heeft een wat breder voorhoofd en een smalle kin. Mocht je er zelf niet uitkomen dan kun je altijd advies vragen bij een opticien of bij een make-upzaak.

Rond
Bij een rond gezicht passen wayfarers, zoals de bekende Ray-Ban zonnebrillen met het dikke zwarte montuur. De strakke lijnen zorgen brengen balans en definitie in je ronde gezicht. Een échte no-go is een zonnebril met ronde glazen, dit versterkt alleen maar de ronde vorm van je gezicht.

Vierkant
Als een strakke vierkante bril perfect is voor een rond gezicht, ligt het in de lijn der verwachting dat dit andersom ook opgaat. En dat klopt! Een rond bril kan een vierkant gezicht wat verzachten. Let ook goed op de grootte, bij een groter gezicht is een grotere bril mooier. Bij een vierkant gezicht is het van belang dat het montuur van de bril breder is dan het breedste deel van je gezicht.

Ovaal
Is jouw gezicht ovaal van vorm, dan ben je een echte lucky bastard want bij jouw gezichtsvorm past iedere bril. Het enige waar je op moet letten is de verhouding van je bril tot je gezicht. Heb jij een kleine neus of mond, ga dan niet voor een al te heftig montuur. Let er ook op dat het montuur ongeveer even breed is als je gezicht.

Hart
Een hartvormig gezicht is bij uitstek geschikt voor de pilotenbril. Deze bril heeft een beetje dezelfde vorm als jouw gezicht en door die na te doen, past hij perfect. Let wel weer op dat het montuur van de bril past bij jouw gezicht, net als bij een ovaal gezicht het geval is.

bron: ThisIsInsider