Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dankzij dít keukenmiddel ben je razendsnel van die megavervelende pukkel af

Dankzij dít keukenmiddel ben je razendsnel van die megavervelende pukkel af

Dankzij dít keukenmiddel ben je razendsnel van die megavervelende pukkel af

Denk je er na je puberteit eindelijk vanaf te zijn, popt er wéér zo’n vervelende pukkel op. Wist je dat je door deze manier razendsnel van dat puistje af bent? En dan hebben we het niet eens over het uitknijpen van die knoeperd. 

Don’ts

Iedereen weet dat het uitknijpen van pukkels kan zorgen voor een nóg geïrriteerde huid. Het kan zelfs voor een blijvend litteken zorgen. Dat wil helemaal niemand natuurlijk. Maar wist je dat je deze middelen ook beter kunt overslaan? Zo staat tandpasta bovenaan wanneer je googelt voor een goede remedie tegen puistjes. Maar tandpasta droogt die pukkel niet uit, het agressieve middel zorgt er alleen maar voor dat die grote planeet op je kin nóg dikker en roder wordt. Ook agressieve reinigingsproducten tegen puistjes kun je beter laten liggen. Deze crèmes zullen niet alleen je pukkel, maar ook je huid uitdrogen. Hierdoor wordt er meer talg aangemaakt en verandert je huid in een vette huid met veel verstopte poriën. No thanks.

Do’s

Dus, wat moet je op een puistje smeren zodat deze voor eens en altijd weg is? Probeer eens baking soda. Baking soda is een minerale zoutverbinding die ook wel bekend staat onder de naam zuiveringszout. Hoewel je dit ingrediënt normaal gesproken zou toepassen in de keuken, is het nu de bedoeling dat ie als plaatselijk maskertje dient. Dit doe je door een beetje bakpoeder te mengen met een eetlepel warm water. Hiermee kun je het pukkeltje aanstippen. Je kan deze truc een à twee keer toepassen op de pukkel. Pas op dat je het niet te vaak doet, want dan kan je huid uiteindelijk geïrriteerd raken.

Lees ook
Feit of fabel: is koffie écht goed voor je huid of kun je het beter laten staan?

Normale acne

Al sinds jongs af aan schamen we ons een beetje voor puistjes en/of acne. Liever niet, daarom werken we ze enthousiast weg met een dikke laag concealer. Deze dames laten zien dat acne normaal en zelfs mooi is. Tip van Flip!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door skin love with ???? (@skinwithsuus)

Bron: &C | Beeld: Unsplash