Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Daarom verpest je menstruatie je kapsel

Daarom verpest je menstruatie je kapsel

Daarom verpest je menstruatie je kapsel

We worden er cranky en huilerig van, en af en toe verschijnt er samen met de maandelijkse delivery een pukkel op onze kin. Je menstruatie is een echte pain in the ass. Zeker nu blijkt dat ze ook je kapsel naar de vaantjes kan helpen.

Heb jij al gemerkt dat je haar niet in topvorm is als je ongesteld bent? You’re not alone. Volgens de app Clue, een applicatie die jouw menstruele cyclus trackt, melden gebruikers dat hun haar er vettig, plat en dun uitziet net voor en tijdens de menstruatie

Science says

De wetenschap heeft daar een goede verklaring voor. In de week vóór je menstruatie stijgt je progesteronniveau. Dat zorgt voor een grotere talgproductie waardoor je huid meer olie afscheidt en je gezicht een vettig laagje krijgt. Datzelfde gebeurt ook op je hoofdhuid. Meer talg, dus meer olie op je hoofdhuid en tadaaa: vettig haar.

Als je menstruatie echt begint, daalt het progesteron- en oestrogeenniveau in je lichaam. Op dat moment bereikt het testosteronniveau z’n piek (jep, ook vrouwen hebben mannelijke hormonen). Dat kan ook weer zorgen voor een grotere talgproductie en bijgevolg voor een vettige coupe.

Aangezien elk lichaam anders is en andere hormonenlevels heeft, zal deze vettige (hoofd)huid de week vóór of tijdens je maandstonden opduiken. Na een paar dagen wordt alles gelukkig weer normaal.

Grease lightning

Is je haar vetter dan vet? Was het dan twee maal met een hydraterende shampoo tijdens je menstruatie. Zo wordt je hoofdhuid beter gereinigd en wordt het overtollige talg weggewassen. Heb je gekleurd haar? Dan is zoveel wassen geen optie (bye kleur!). Gebruik in dat geval liever een droogshampoo of borstel wat talkpoeder door je haar.

 

Lees ook: