Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Conditioner gebruiken vóór shampoo: werkt dat?

Conditioner gebruiken vóór shampoo: werkt dat?

Conditioner gebruiken vóór shampoo: werkt dat?

Als een haarstylist beweert dat het gebruiken van crèmespoeling (of conditioner) vóór shampoo beter is, dan zijn wij de beroerdste niet om dat eens uit te proberen. Is je haar daarna, zoals beloofd, écht beter te föhnen en minder snel vet? Onze online editor Renée test het uit.

Lees ook: Waarom je crèmespoeling voor shampoo zou moeten gebruiken

Ik kan in elk geval alvast verklappen dat het gek voelt om met conditioner te beginnen. Maar voor een fantastische coupe heb ik het ervoor over om voor één keer mijn routine om te gooien. Daarom doe ik letterlijk alles achterstevoren: eerst conditioner, dan mijn lichaam wassen, vervolgens mijn gezicht, alles afspoelen en dan eindigen met shampoo. Onder de warme stralen vraag ik mij meteen af hoe vrouwen die zilvershampoo gebruiken dat doen. Ik heb mijn kappersshampoo ingewisseld voor een goedkopere variant en dat haalt misschien de gele gloed uit mijn haar, maar laat mijn lokken ook aanvoelen als stro. Deze keer skip ik deze stap dus maar, want anders kan ik je nu al op een briefje meegeven dat ik niet blij zal zijn met hoe mijn haar voelt.

Conditioner gebruiken voor shampoo: het resultaat

Je haar zou minder zwaar moeten zijn als je het op deze manier wast, maar juist onder de douche voelt mijn haar zwaarder dan normaal. Huh? Ik kan alleen maar hopen dat de belofte van de haarstylist klopt zodra al dat water uit mijn haar verdampt is. Dat is het geval! Mijn haar droogt zonder hulp van de föhn al ontzettend snel en wanneer ik een föhn en borstel gebruik, is m’n haar 100% droog. Dat gaat al sneller dan normaal. Ik moet wel toegeven dat mijn haar niet zo poezelig zacht voelt als normaal, maar juist wat stugger. Dat is vooral prettig als je fijner haar hebt, niet per se als je net zoals ik normaal tot droge lokken hebt.

Ik merkte niet per se dat mijn haar minder vet werd of beter te stylen was. Daarom ben ik niet 100% overtuigd van deze manier van wassen, maar hé… je kunt het altijd proberen!

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek:  www.facebook.com/flairathome

Beeld: iStock