Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Zeg maar bye bye tegen je mee-eters

Zeg maar bye bye tegen je mee-eters

Zeg maar bye bye tegen je mee-eters

Iedereen heeft wel eens last van vervelende zwarte puntjes op neus, voorhoofd of kin. Maar hoe behandel je mee-eters? Leer het hier in no time.

Wat is het?

Een mee-eter is in feite een propje van talg en vuil dat in je porie zit. Je vindt die zwarte puntjes vooral op plekken waar de huid meer talg aanmaakt. Dan hebben we het vooral over de T-zone: voorhoofd, neus en kin.

Laten zitten?

Voor zwarte puntjes maken we een uitzondering: die mag je weghalen, als je het maar goed en voorzichtig doet.

Hoe verwijderen?

Reinig je gezicht grondig zodat het fris en schoon is, klaar voor de behandeling.

Neem een tissue, scheur hem in tweeën en plaats hem over je wijsvingers.

Met de bedekte wijsvingers oefen je vervolgens voorzichtig druk uit op het zwarte puntje. Zo duw je het propje talg en vuil uit de porie. Veeg het propje weg met de tissue. Knijp met je vingertoppen, NIET met je nagels.

Blijf zachtjes duwen tot er geen talg meer uitkomt. Doe je dit niet, dan kan het gaan ontsteken en krijg je misschien een puistje.

In plaats van een tissue kun je ook een comedonenlepeltje gebruiken. Dit is een handig hulpmiddeltje, verkrijgbaar bij de drogist, waarmee je op de mee-eter duwt en hij zo naar boven komt.

Let wel op: mee-eters verwijderen is een secuur werkje. Als je het namelijk verkeerd aanpakt, kun je er ontstekingen of zelfs littekens aan overhouden. Zie je het zelf niet zo zitten? Ga dan langs bij een schoonheidsspecialiste voor een gezichtsbehandeling. Het verwijderen van mee-eters is namelijk een van de belangrijke onderdelen van een behandeling. En je wordt daarbij nog eens lekker verwend!

Voorkom zwarte puntjes

* Reinig je gezicht grondig met een reinigingsschuim of zeep. Doe dit zowel ’s morgens als ’s avonds.

* Gebruik één à twee keer per week een milde gezichtsscrub of -peeling. Zo verwijder je de dode huidcellen en worden je poriën extra gereinigd.

* Vermijd een foundation op oliebasis. Deze maakt je huid vetter, waardoor de poriën makkelijk verstopt kunnen raken. Gebruik liever make-up op waterbasis.

Meer beautytips? Lees en bekijk ook