Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Brrr! Zo voorkom je statisch en platgedrukt haar

Brrr! Zo voorkom je statisch en platgedrukt haar

Brrr! Zo voorkom je statisch en platgedrukt haar

De dalende temperatuur in oktober heeft één groot voordeel: je hippe beanie mag eindelijk weer uit de kast. Dat is reden voor een feestje – tenzij jij natuurlijk een toegewijde hipster bent die ook in hartje augustus een muts draagt #fashionvictim #dedication.

Hoe het ook zij, een muts is wat ons betreft het allerbeste accessoire voor dit najaar – lekker warm en hartstikke hip. Alleen jammer dat bij het afzetten van je muts je haar transformeert in een grote statische pluizenbal is of zo’n vreemde knik boven je oren achterlaat. Of nog erger: beiden. Gelukkig zijn er handige trucjes om dat te voorkomen.

1 Zorg dat je haar droog is. Hoe verleidelijk het ook is om je nog vochtige haar op de fiets af te schermen met een lekker warme muts, je kunt het beter niet doen. Als je haar namelijk op die manier droogt, is de knik halverwege je oren hardnekkiger dan ooit en zal ‘ie pas verdwijnen bij je eerstvolgende douche.

2 Serum is je vriend dit najaar. Zorg dat je een piepklein flesje niet verzwarend haarserum bij je hebt. Als je je muts afzet, schud je je haar even een paar keer flink naar voren. Wrijf daarna een paar druppels serum tussen je handen en masseer in je haar.

3 Verplaats je scheiding. Als je na haar na het dragen van een muts raar valt, kan het helpen om je haar de andere kant op te dragen. Dat kan misschien een beetje vreemd voelen, maar je zal zien dat je haar minder platgeslagen lijkt, de vreemde knik minder zichtbaar wordt en dat je bovendien automatisch meer volume krijgt.

4 Laat je haar aan de lucht drogen. Okee, we weten dat dat niet logisch klinkt, want juist nu het kouder wordt, wil je niet met nat haar naar buiten en dus stevig de föhn op je natte lokken. Kan je beter niet meer doen –  de hitte van je stijltang en föhn maakt je haar namelijk droog en droog haar wordt eerder statisch. Daarom is het raadzaam om je doucheroutine wat eerder op de dag te plannen. Zo kan je je haar rustig in huis laten drogen, voor je op de fiets stapt. Of was je haar ’s avonds en laat het drogen voor je in bed stapt.

5 Neem vaker een masker en gebruik conditioner. Ook hierdoor voorkom je dat je haar droog wordt en dus ook snel minder statisch.

6 Spray een beetje haarlak of droogshampoo op je haaraanzet. Dit helpt bij het liften van je lokken, waardoor je haar er minder snel platgeslagen uit zal zien.

 

Lees ook: