Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Blondines opgelet: zo voorkom je groen haar

Blondines opgelet: zo voorkom je groen haar

Blondines opgelet: zo voorkom je groen haar

Joepie! Mooi weer, zonnen, zwemmen. En op het einde van de dag tot de vaststelling komen dat je blonde haren groen zijn uitgeslagen. Pastelkleurig haar mag dan wel een trend zijn, een mintgroene coupe is voor veel mensen toch wat overdreven.

Waarom wordt je haar eigenlijk groen in het zwembad? In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt je haar niet groen van de chloor in het zwembad. Chloor is een bleekmiddel en maakt je haar net lichter. De boosdoeners die je haar wél verkleuren zijn metaaloxiden, zoals bijvoorbeeld koperoxide.

Ook belangrijk: het gaat niet uitzonderlijk om gekleurd of ontkleurd haar, ook natuurlijke blondines krijgen soms te kampen met dit vervelende fenomeen.

Ja ja, reuze interessant, maar hoe kom ik er van af!?

Er zijn een aantal dingen die je thuis kan proberen om je haar zo snel mogelijk weer mooi blond te krijgen:

  • Smeer een flinke laag ketchup of tomatenpuree op je haar. De zuren in de tomaten zouden de koperoxiden in je haar afbreken. Laat het goedje minstens 10 minuten inwerken en spoel nadien uit.
  • Er bestaan speciale shampoos voor zwemmers die veel SLS (sodium lauryl sulfaat) bevatten, die breken de metalen in je haar af en doen het groen geleidelijk verdwijnen. Gebruik de shampoo tot de groene schijn volledig verdwenen, nadien hou je er beter mee op want het is een eerder agressief product.

Krijg je hiermee nog niet het gewenste effect, dan is de safest option nog altijd om een bezoekje te brengen aan je kapper. Alle bovenstaande middeltjes zijn heel intensief voor je haar, zorg er dus voor dat je het tussendoor voldoende verzorgt en voedt. Een extra maskertje of wat verzorgende olie op je puntjes is geen overbodige luxe.

Kan je de groene lokken ook voorkomen? 

Het beste is om voor het zwemmen even onder douche te gaan en een conditioner te gebruiken die veel siliconen bevat, of je haar simpelweg insmeren met een beetje kokos- of olijfolie. Door één van deze producten in je haar te laten zitten, komt er een soort laagje over je blonde manen waar de metaaloxiden minder snel door kunnen.

Lees ook:

 

Copyright: Charlotte de Loose