Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Say what? Er bestaan behandelingen voor het bleken van je vagina

Say what? Er bestaan behandelingen voor het bleken van je vagina

Say what? Er bestaan behandelingen voor het bleken van je vagina

De nieuwste trend op het gebied van uiterlijke verzorging is Vaginal Bleaching. Ja je hoort het goed het bleken van je vagina. Tegenwoordig gaan we best ver in allerlei behandelingen en dat roept soms vragen op, gynaecoloog Noor (37) geeft haar mening. 

Chemische peeling

Vrouwen kiezen vaak voor een chemische peeling voor de buitenkant van de vagina en lies wanneer er sprake is van hyperpigmentatie. Deze pigmentatie kan veroorzaakt zijn door ingegroeide haartjes of door een strakke spijkerbroek waardoor er schuring ontstaat. Er zijn vrouwen die daar graag wat aan willen doen en dus kiezen voor zo’n behandeling.

Huidtherapeut Sophie (22) zegt: “We zien het laatste half jaar een flinke toename, het is heel populair”. Ook vermeld de huidtherapeut dat: “hoeveel behandelingen je nodig hebt, afhankelijk is van hoe diep het pigment zit. Gemiddeld is zo’n twee tot drie behandelingen, van 300 euro per keer.”

Op de vraag of het kwaad kan, antwoordt Noor dat zolang het aan de buitenkant gebeurt het niet schadelijk is. “Ik ken het wel, want het wordt al langer gedaan maar dan bij de anus. Het verrast me dat dit nu ook kan voor de schaamlippen. Aan de binnenkant van de vagina zit slijmvlies, dat is heel kwetsbaar. Bleekmiddelen lijken mij agressief. Dat kan pijnlijk zijn als het in de vagina komt. ”

Kardashians

In de behandelingen worden schaamlippen bedekt met verzorgende maskers. Tijdens de behandeling wordt alles goed in de gaten gehouden en gereinigd. De behandelingen zijn in Nederland vooral een trend geworden na het posten van een ‘Kardashian Vajacial-video’. De stijliconen zorgen ervoor dat alles wat zij doen ook door anderen wordt gedaan. Noor vindt dat er niks mis mee is “Als je alles wegscheert, zie je ook meer oneffenheden. Dan begrijp ik wel dat je het ook mooi vindt dat er geen ingegroeide haartjes zitten. Je wil dat de huid daaronder ook egaal is. Dit is gewoon een vorm van huidverzorging!”

Vaginacoach

Laucyna Bodaan (40) van Yonify vindt dat iedere vrouw een vaginacoach nodig heeft na haar bevalling. Zelf is Bodaan tijdens de bevalling van haar tweede dochter ingeknipt, waarna ze een flinke infectie oploopt. Laucyna hoopt andere vrouwen te kunnen helpen met vaginale douches, sprays, crèmes met kruiden en gesprekken over vagina’s. Daarover zegt Noor: “dat Laucyna daarmee een taboe doorbreekt, namelijk het bespreekbaar maken van complicaties na een bevalling. Er wordt gedaan alsof vrouwen gewoon weer zin hebben in gemeenschap en een nieuw kind baren, maar sommigen ervaren dit anders en praten er moeilijk over. Door het te normaliseren, en jezelf bijvoorbeeld vaginacoach te noemen, wordt het bespreekbaar”.

Wel heeft Noor haar twijfels over het gebruik van kruiden “Je moet heel erg oppassen met het gebruik van producten in het vaginale gebied. De natuurlijke balans mag niet verstoord worden. Zo lang de kruiden niet ín de vagina komen, is er niets aan de hand.

Ice cube

Een andere trend die gaande is op TikTok is de ‘ice cube challenge’. In de video stoppen vrouwen ijsblokjes in hun vagina. Volgens de TikTokkers zou het de vagina namelijk strakker maken. Daarnaast schijnt erg prettig aan te voelen en een positief effect te hebben tegen vaginale infecties.

Volgens gynaecoloog Noor is dat totale onzin. “Een ijsblokje is gewoon water, alleen dan heel koud. De vagina bestaat uit kwetsbaar slijmvlies en dat is heel gevoelig. Een ijsblokje kan zelfs branderig of pijnlijk aanvoelen. Daarbij moet je je afvragen of dit ijsblokje wel zo schoon is. Als het even tussen de koteletten in de vriezer heeft gelegen, heb ik mijn twijfels. De natuurlijke spierspanning zorgt ervoor dat het ijsklontje binnen blijft, maar maakt de vagina niet strakker.”

Lees ook
Motivatie nodig? Je kan dus tijdens het sporten een orgasme krijgen

Doorslaan

Veel vrouwen worden beïnvloedt door wat er op social media plaatsvindt en laten zien wordt. “Het ‘normaal’ verandert. Maar of we er in doorslaan? Dat is een mening. Het is niet nodig, maar make-up is ook niet nodig. Ik denk dat je van te voren goed moet nadenken over hygiëne en kwetsbaarheid van het weefsel.” zegt Noor.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Getty Images