Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Schrobben maar: zó krijg je je Birkenstocks weer als nieuw

Schrobben maar: zó krijg je je Birkenstocks weer als nieuw

Schrobben maar: zó krijg je je Birkenstocks weer als nieuw

Het zijn de sandalen die vroeger vooral door de wiskundeleraar gedragen werden mét sokken erin, maar tegenwoordig zijn ze niet meer uit het modebeeld te slaan: Birkenstocks. Ze zitten lekker, staan goed onder vrijwel elke outfit en zijn ideaal tijdens de zomermaanden. Als je deze slippers vaak draagt, dan weet je dat de binnenkant best gemakkelijk vies wordt. Daar hebben we een handig trucje voor. 

Zonder water

De kans is groot dat het voetbed nogal verkleurd is door het dragen. De afdruk van je voeten is dan voor altijd te zien in de slippers. Niet heel erg, maar het is wel zo fijn en hygiënisch om het zo nu en dan goed schoon te maken. Doe dit vooral niet met water! Het voetbed van de slippers is namelijk gemaakt van kurk. Als je hier water voor gebruikt, zuigt de slipper zich vol met water en is de kans groot dat er scheuren zullen ontstaan. Zonde, want deze slipper wil je natuurlijk nog zo lang mogelijk kunnen dragen.

Lees ook
Lopen we deze zomer allemaal rond in dít herenkledingstuk?

Zo doe je het wel

Wat je dan wel nodig hebt? Simpel: bakpoeder. Meng wat bakpoeder met een klein beetje water om er zo een soort pasta van te maken. Smeer het voetbed van je Birkenstocks vervolgens in met dit smeersel. Gebruik een vochtige doek en maak cirkelvormige bewegingen over de slippers. Je zult zien dat het smeersel bruin zal worden en zo de viezigheid op neemt. Verwijder de pasta met een andere vochtige doek en herhaal dit proces net zolang tot de pasta niet meer bruin kleurt. Je Birkenstocks zijn weer als nieuw! Laat ze nog even drogen (niet in de zon!) en je kunt deze zomermaanden weer shinen in je semi-nieuwe slippers.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Margriet | Beeld: Getty Images