Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > BEWEZEN: selfies nemen stimuleert huidveroudering

BEWEZEN: selfies nemen stimuleert huidveroudering

BEWEZEN: selfies nemen stimuleert huidveroudering

(Copyright: Giphy)
Selfies slecht voor je huid? Jep. Al die selfies kunnen je dan wel een boost voor je zelfvertrouwen bezorgen, toch blijkt uit een studie dat al die nieuwe technologieën helemaal niet zo goed zijn voor je huid. Geen grap.

Uit een studie van blogster Mehreen Baig blijkt dat selfies nemen onze huid beschadigt. Terwijl de gemiddelde vrouw zo’n tien selfies per dag neemt om over sociale media te verspreiden, vroeg de blogster zich af of de imperfecties en zichtbare tekenen van veroudering op de huid misschien wel daardoor komen.

Selfies nemen is slecht voor je huid

Om daarachter te komen, ging Mehreen langs verschillende dokters en dermatologen voor een antwoord op haar vraag. Wat blijkt? Telefoon- en computerschermen zijn inderdaad schadelijk voor de huid. De oorzaak? Het blauwe licht van onze schermen zorgt, mede door de uv-straling, voor huidontsteking, puistjes, mee-eters en rimpels.

Dus, als je nog graag veel selfies wilt nemen in de toekomst kun je volgens Dr Zokaie, dermatoloog, het best investeren in serums en gels boordevol antioxidanten. ‘s Avonds insmeren om de huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van nieuwe technologieën.

Lees ook