Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dit zijn de beste huidverzorgingstips als je bijna 30 bent

Dit zijn de beste huidverzorgingstips als je bijna 30 bent

Dit zijn de beste huidverzorgingstips als je bijna 30 bent

Met huidverzorging is het voor veel vrouwen zoals met beha’s kopen: op jonge leeftijd kies je wat bij je past en vervolgens wijk je daar niet van af. Volstrekt onlogisch natuurlijk, want net als je borsten maakt je huid een ontwikkeling door en daarbij hoort een nieuwe stijl.

Nu zeggen wij natuurlijk niet dat je direct voor honderden euro’s moet investeren in nieuwe crèmes, maar er zijn wel wat kleine dingen die je anders moet doen als je eenmaal in de buurt van the big 3-0 komt – of als je er al een paar jaartjes voorbij bent 😉

1 Wassen

Vroeger, toen je nog een puisterig pubertje was, heb je vast ergens gelezen dat het verstandig is je gezicht twee keer per dag te wassen. Voor het slapen en bij het ontwaken. Natuurlijk zijn wij hier niet om te tornen aan regel 1 uit de beautybijbel (gij zult ALTIJD uw make-up verwijderen voor het slapengaan), maar twee keer per dag wassen is op deze leeftijd niet echt meer nodig. Je hebt waarschijnlijk geen vette huid meer en het twee keer per dag wassen geeft je gezicht eerder een harde opdoffer. Beter is om één van de twee wasbeurten te vervangen door een een schoonmaaksessie met een milde tonic of reinigingsmelk.

2 Bescherming tegen de zon

Sunkissed zie je er inderdaad op je knapst uit, dus logisch dat je zo veel als je kan met je snoet in de zon zit. Maar wees voorbereid op de consequenties – veel zonlicht maakt sneller rimpelig. Investeer dus in een dagcrème of foundation met beschermingsfactor – of beiden! Je wordt nog steeds bruin (écht waar) en je huidje blijft mooi jong.

3 Slaap!

Worden je katers nu wel of niet erger naarmate je ouder wordt? Eén ding is ieder geval zeker: je ziet er nu stukken slechter uit na een doorwaakt nachtje dan een jaar of 5 geleden en bovendien duurt het tenminste een volle dag voor je gezicht wat is ‘bijgetrokken.’ Zo’n kreukelig koppie komt door het afnemen van de elasticiteit van je huid, nog zo’n fijn voordeel van ouder worden. Voorkomen? Moeilijk, maar wat wel helpt is om ervoor te zorgen dat je genoeg slaap krijgt. Slaap doet wonderen voor de aanmaak van nieuwe huidcellen en de daarbij horende strááálende teint – ook na een wodka of 4.

turned 25, welcome hangovers. Turned 26, welcomed something beyond a hangover for 3 days:

afbeelding via Pinterest

4 Scrub!

Over die huidcellen gesproken: dode huidcellen dienen af en toe verwijderd te worden. Deze opgehoopte dode huidcellen zijn misschien niet direct zichtbaar voor jou, maar zorgen wel dat de fijne rimpeltjes rond je mond, neus en ogen dieper lijken dan ze in werkelijkheid zijn. Dat moeten we niet hebben! Een of twee keer in de week een zacht srubje doet wonderen.

5 Oogcrème

De wereld van huidverzorging is er helaas een vol met fabeltjes waarin anti-rimpelcrème wordt aangeprezen door 23-jarigen met perzikhuidjes of actrices van 58 die helemaal vol zijn gespoten met botox, maar zwéren bij hun dagcrème van *aan te prijzen cosmeticamerk* en “lange wandelingen met de hond”. Dat gezegd hebbende, oogcrème is wel echt iets waar je huid bij gebaat is. De huid rondom je ogen is namelijk veel dunner dan de huid van de rest van je gezicht en kan dus wel wat extra aandacht gebruiken. Dat hoeft helemaal geen dure crème te zijn, zoek gewoon naar een goede, lekker dikke crème – de goedkoopste kosten rond de 6 à 7 euro en die zijn prima.

 

Lees ook: