Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Dít is hoelang je een beha kan dragen voordat hij écht de vuilnisbak in moet

Dít is hoelang je een beha kan dragen voordat hij écht de vuilnisbak in moet

Dít is hoelang je een beha kan dragen voordat hij écht de vuilnisbak in moet

Het kan soms jaren duren tot je de perfecte beha hebt gevonden, die als gegoten zit. En áls je ‘m dan gevonden hebt, wil je ‘m natuurlijk zo vaak mogelijk aan. Toch komt er helaas ook weer een tijd dat-ie de prullenbak in moet. En dat is veel eerder dan dat je waarschijnlijk zou denken.

Beha in de vuilnisbak

Hoe lang gaan onze beha’s eigenlijk mee? Volgens Iris Clarke, eigenaresse van haar eigen lingeriewinkel in New York, ligt het eraan hoeveel verschillende beha’s je draagt. Heb je ongeveer vijf beha’s en wissel je dat regelmatig af? Dan gaan ze wel tot een jaar lang mee. Als je twee beha’s draagt, gaan ze een halfjaar mee. En heb je het liefst iedere dag dezelfde aan? Dan kan die volgens Clarke na een maand al in de prullenbak. Je kan dus het beste regelmatig afwisselen als je wilt dat ze langer meegaan.

Vervangen

Het is dus verstandig om je beha’s regelmatig te vervangen. Anders verliest hij de originele vorm en de ondersteuning. Hierdoor kan het zo zijn dat hij minder lekker gaat zitten of dat je gewoon simpelweg de goede ondersteuning mist. Hoe herken je of je beha nog lekker zit? Als je hem ’s morgens aantrekt en de rest van de dag niet voelt zitten. Dus geen beha-bandjes die afzakken of je borsten er weer goed in leggen. Een gouden tip? Als je een beha draagt, zouden er twee vingers tussen je rug en je beha-bandje moeten passen. Dan weet je zeker dat-ie goed zit.

Lees ook:
Zo veel beha’s zou je moet je hebben volgens een lingerie-expert

In de was

En wanneer is-ie dan vies? Je beha is al toe aan een wasbeurt na drie dagen. Dat komt doordat je beha allerlei bacteriën ‘verzamelt’. Bijvoorbeeld de oliën van je huid, de deodorant en ook je zweet blijft in je beha zitten. En daar worden we niet heel gelukkig van. Vooral nu je weet dat als je hem minder vaak wast, de bacteriën kunnen groeien. Bah! Je kan hierdoor last krijgen van een geïrriteerde huid, jeuk en zelfs een infectie. Ook kunnen je tepels beschadigd raken. Die huid is namelijk heel gevoelig en kan daardoor gaan schuren. En dat willen we niet.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Getty