Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 6 fouten die jij waarschijnlijk maakt met je beha

6 fouten die jij waarschijnlijk maakt met je beha

Mode & Beauty
6 fouten die jij waarschijnlijk maakt met je beha

(Copyright: Veer)

Je draagt ‘m elke dag. Eigenlijk is hij het belangrijkste kledingstuk van je outfit. En toch besteden we er zo weinig aandacht aan. Tijd om de puntjes op de i te zetten: deze 6 dingen doe jij waarschijnlijk verkeerd met je beha.

1. Je draagt elke dag dezelfde beha.
Je moet een beha eigenlijk niet twee dagen achter elkaar dragen. Door zweet kan de elasticiteit van je beha verminderen. Eigenlijk moet je minimaal drie beha’s hebben. Eentje om te dragen, eentje voor als die in de was zit, en eentje extra om af te wisselen. Door dit rotatiesysteem zullen je beha’s langer meegaan.

2. Je draagt een witte beha onder witte kleding.
Onder lichte, zomerse kleding moet je lingerie dragen die bijna onzichtbaar lijkt. Dat betekent dat je de kleur van je beha moet matchen met je huidskleur (en dus niet de kleur van je kleding).

3. Je bergt je beha’s niet goed op.
Als je beha’s volledig droog zijn, rangschik je ze achter elkaar in een rijtje zodat de cups goed in elkaar passen. Je kunt ze ook in de kast hangen op een kleerhanger. Correct opbergen is vooral belangrijk bij voorgevormde beha’s. Vouw je beha’s nooit dubbel, zo verliezen ze hun vorm.

via GIPHY

Beha wassen

2. Je doet je beha in de droger.
De meeste beha’s mag je – in een lingeriezakje, op een zacht programma – in de wasmachine doen. Sluit de haakjes, stop je beha in het zakje en sluit de rits. Was met koud water. Stop je beha NOOIT in de droger. Door de hitte gaat de elasticiteit kapot. Hang ‘m gewoon te drogen op een kleerhanger of droog plat.
5. Je wacht te lang om een nieuwe beha te kopen.
Ja, beha’s zijn duur, maar dat wil niet zeggen dat je té lang moet wachten om een nieuwe aan te schaffen. Als je lichaam verandert (bijvoorbeeld door gewichtsverandering of zwangerschap), veranderen ook je borsten en is de kans groot dat je ook een andere beha nodig hebt.
6. Je investeert niet in een kwalitatieve beha.
Er is een groot verschil tussen een goedkope beha die je koopt bij een keten en een beha die je koopt bij een gespecialiseerd merk. Ze zien er misschien hetzelfde uit, maar een kwalitatieve beha (die je kocht dankzij professionele hulp in een speciaalzaak) zal je borsten ondersteunen waar nodig en zal er na veelvuldig dragen en wassen nog altijd goed uitzien.

Lees ook

Shoppen is altijd een goed idee