Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Met deze beautyhack zijn je make-up kwasten binnen enkele seconden weer zo goed als nieuw

Met deze beautyhack zijn je make-up kwasten binnen enkele seconden weer zo goed als nieuw

Met deze beautyhack zijn je make-up kwasten binnen enkele seconden weer zo goed als nieuw

Nu we onze weekenden zoveel mogelijk thuis moeten spenderen, hebben we eindelijk tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Naast het huis grondig schoonmaken, je kledingkast goed uitruimen en de tuinset weer schoon en sprankelend maken, moet je ook zeker niet vergeten om je make-up tas eens te voorzien van een strenge blik.

Make-up kwasten weer zo goed als nieuw

Puilen jouw make-up tasjes en opbergtools uit van de producten die je niet gebruikt? Dan kun je deze quarantaine-weken gebruiken om eens flink te ruimen. Oude mascara’s? Weg ermee! Lege potjes en tubes? Weg ermee! Vieze kwasten? Weg ermee! Of trouwens, laten we dat laatste eens beter onder de loep nemen. Er is namelijk een perfecte hack waarmee je je make-up kwasten binnen enkele seconden weer zo goed als nieuw hebt.

Zeep en een zeef

Nu we onze make-up toch weinig tot niet gebruiken, is dit het perfecte moment om ze schoon te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt? Zeep en een zeef. Hoewel beautyblogger Jamie Genevieve bij de Dr Bronner’s 18-in-1 Rose Pure-Castile-zeep zweert, kun je hiervoor ook gewoon een ander merk gebruiken. Vervolgens meng je wat warm water met zeep in een wasbak. Daarna pak je een make-up kwast en de zeep erbij. Terwijl je de kwast even in het water dept, draai je ‘m daarna rond in de zeep. Houd de zeef iets in het water et voilà: je make-up kwasten zijn brandschoon en zo goed als nieuw.

Lees ook
Zó zorg je dat make-up met warm weer op z’n plek blijft

Investeren

Zo hoef je niet opnieuw dure kwasten aan te schaffen, maar kun je ze dankzij deze schoonmaakhack langer gebruiken. Want als er een ding is waar je in moet investeren, dan is het volgens visagisten wel een stel goede make-up kwasten. Dat we daarvoor iets dieper in de buidel moeten tasten, is volgens hen te verklaren omdat alles draait om de manier waarop het penseel zich aan de haartjes hecht, de buigzaamheid en hoelang je ermee doet. Wel zijn er tegenwoordig ook betaalbare merken die de selectie van de professionals halen, zoals Zoeva, Real Techniques en Morphe.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tyla | Beeld: iStock