Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Beauty news: alle make-up in Europa is vanaf nu dierproefvrij!

Beauty news: alle make-up in Europa is vanaf nu dierproefvrij!

Beauty news: alle make-up in Europa is vanaf nu dierproefvrij!

In het kader van nieuws waar wij én onze dierenvrienden blij van worden: er is een nieuwe wet van kracht die vermeldt dat álle make-up in Europa vanaf nu dierproefvrij moet zijn. Het Europees Hof van Justitie heeft daar afgelopen woensdag uitspraak over gedaan.

Wereldwijd verboden
En dat is nog niet alles, want ook alle make-up die nog wel in de schappen ligt en op dieren getest is, mag per direct niet meer verkocht worden in de winkels. Testen op dieren in Europa was al langer verboden, maar producten die buiten Europa gefabriceerd werden zijn soms nog wél op dieren getest. De verkoop van die producten is dus nu ook verboden. Het ultieme doel van deze nieuwe wetgeving is om dierproeven wereldwijd helemaal te verbieden.

Vraagstuk
De reden voor het instellen van deze nieuwe wet is allereerst natuurlijk het tegen willen gaan van dierproeven. Maar de zaak is begonnen toen de Europese Federatie voor Cosmetische Ingrediënten namens drie bedrijven naar de Britse rechter is gestapt. Zij vroeger zich af of het verboden was om producten die ingrediënten bevatten die buiten de EU zijn getest te verkopen in Europa. Britse rechters gaven het vraagstuk door aan het hof in Luxemburg, met als resultaat dat alle cosmetica getest op dieren nu verboden is.

Verplicht getest
Opvallend is dat het in sommige landen ter wereld juist verplicht is om beautyproducten op dieren te testen. In China moet make-up uitgebreid getest worden op dieren. Zelfs producten die geïmporteerd zijn moeten getest worden voor ze de winkels in mogen. Wij hopen van harte dat hier binnenkort ook verandering in gaat komen! Wat vind jij van deze nieuwe wet?

Bron: Glamour.

Lees ook: