Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Beauty-hacks: dít is hoe je die prachtige huid à la elke celeb ooit krijgt

Beauty-hacks: dít is hoe je die prachtige huid à la elke celeb ooit krijgt

Mode & Beauty
Beauty-hacks: dít is hoe je die prachtige huid à la elke celeb ooit krijgt

Hmm… Die prachtige huid van de ene na de andere celebrity. We willen het allemaal wel. Helaas bestaan puistjes, onzuiverheden en dergelijke, nog steeds. Die wil je natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben. We’ve got you covered met deze vijf beauty-hacks voor die mooie huid die je zo graag wil.

Ontstaan

Puisjes, vlekjes en bultjes. Ben je er net vanaf, komt de volgende alweer om de hoek kijken. Daarnaast krijg je ze ook nog eens altijd op het verkeerde moment. Maar hoe ontstaan ze eigenlijk? Puistjes worden vaak veroorzaakt door talgklieren. Talg beschermt onze huid, maar in de puberteit, bij stress, ongesteldheid of bij een slechte levensstijl wordt er meer talg aangemaakt, waardoor de kans groter is dat er talg zich ophoopt en verstopt raakt. Hierdoor ontstaan er pukkels. En: hormonen spelen elke maand een grote rol hierin.

Tips voor een egalere huid

1. Verzorgingsroutine

Het reinigen van de huid is super belangrijk. Zeker als je last hebt van puistjes en natuurlijk wanneer je puistjes wil voorkomen. Zoek een reinigingsgel of mousse en maak daarmee je gezicht twee keer per dag goed schoon. Heb je een erg droge huid? Sla de reinigingsgel/mousse in de ochtend over en maak je gezicht alleen schoon met water. Na het reinigen is het belangrijk om je huid te behandelen. Met een paar drupjes serum zit je in de treatment fase en kan je afsluiten met een dag- en nachtcrème. Voor iedereen verschilt zijn/haar verzorgingsroutine natuurlijk, maar weet een schone huid is key. 

2. Niet te veel aan je gezicht zitten

Het is erg verleidelijk, we weten het. Pukkels uitdrukken kan een heuse hobby worden. Wat we stiekem ook allemaal weten, is dat teveel aan je gezicht en aan je puistjes zitten hartstikke slecht voor je is. Hiermee bereik je alleen maar het tegenovergestelde en dat is natuurlijk niet wat we willen. Zit een puistje je echt in de weg? Probeer hem dan met schone vingers uit te drukken, maar probeer het niet te lang en te vaak, zo maak je het alleen maar erger.

3. Stay hydrated!

Dat water drinken goed voor je is, is vast geen nieuws. Maar dat water drinken ook heel handig is voor je huid, weet nog lang niet iedereen. Met water houd je je huid zo clean mogelijk en worden afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd. Hallo daar, gave huid. Drink twee tot tweeënhalf liter water per dag. Ben je niet zo’n water-drinker en vind je water maar saai? Met een paar plakjes komkommer, citroen of limoen maak je je water hartstikke tasty.

4. Schoon beddengoed

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: verschoon je beddengoed! Vooral je kussensloop is erg belangrijk aangezien je daar natuurlijk elke nacht met je gezicht op ligt. Ook al was je elke avond je huid netjes, het helpt niet als je op een ‘vies’ kussen ligt. Zeker als je een vettere huidcrème hebt, blijft dit vaak op je kussen liggen. Onze tips? Smeer je gezicht ongeveer een uur voordat je gaat slapen in. Zo kan alles goed in je huid trekken. Verschoon ook twee tot drie keer per week je kussensloop.

Lees ook 
Met déze wenkbrauwen zie je er een stuk intelligenter uit

5. Voeding

Wat je eet, is wat je bent. Eet je gezond? Dan ben je gezond. Eet veel groenten en fruit, want daar zitten veel vitamines in die je huid goed verzorgen en voeden. Een paar van onze favorieten? Amandelen, avocado’s, knoflook, groene thee, broccoli, zalm, tomaten en eieren is wat je in huis moét hebben, mocht je een egalere huid willen hebben.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee