Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Ambities in fashion? Dít zijn de beste modescholen van de wereld!

Ambities in fashion? Dít zijn de beste modescholen van de wereld!

Ambities in fashion? Dít zijn de beste modescholen van de wereld!

De modewereld is voor veel meisjes een walhalla en werken in de mode dan ook een veelgehoord life goal. Een eerste stap richting het verwezenlijken van die droom, is toegelaten worden op een modeschool. Maar het aanbod is groot, in zowel binnen- als buitenland. Dus hoe weet je bij welke scholen je het beste op gesprek kunt gaan?

Ambitieuze fashionista’s
Om het overzicht van scholen iets minder indrukwekkend te maken én een goed beeld te creëren van welke scholen bij jou en je dromen passen, is het doen van veel research natuurlijk een vereiste. Maar om het ambitieuze fashionista’s iets gemakkelijker te maken, deelt Busines Insider ieder jaar een lijst met een top 50 van de allerbeste modescholen van over heel de wereld. En de selectie van 2016 is zojuist bekend gemaakt.

Top 3
Op de eerste plaats van beste bachelor modescholen staat voor het tweede jaar op rij het Londense Central Saint Martins. Naar deze school gingen onder andere ontwerpers als Alexander McQueen, Marc Jacobs en zelfs Stella McCartney ging er in haar jonge jaren naar toe. De tweede beste modeschool is ook in Engeland gevestigd, en is de Londense Kingston University. Op de derde plek staat een nieuwe academie uit Finland, Aalto University School of Arts, Design and Architecture genaamd.

Masters
Ook voor masters in de mode is er een overzicht gemaakt met de allerbeste scholen om naartoe te gaan. Wederom zijn de Britten in de prijzen gevallen, want ook voor masters kun je het beste in Engeland zijn. Central Saint Martins staat alweer op de eerste plaats, gevolgd door de Londense Royal College of Art. Op de derde plek het Parijse Institut Français de la Mode. Het is dus wel duidelijk dat je – als je een emigratie ziet zitten – het beste naar Engeland kunt gaan voor een opleiding in de mode.

Ben je benieuwd naar de hele lijst met modescholen? Dan kun je die hier bekijken!

Bron: Vogue, Business Insider.

Lees ook: