Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > AHA: dit zijn misschien wel de redenen waarom je concealer niet goed zit

AHA: dit zijn misschien wel de redenen waarom je concealer niet goed zit

AHA: dit zijn misschien wel de redenen waarom je concealer niet goed zit

Concealer kan je absolute redder in nood zijn – als je hem goed gebruikt, that is. Werk jij je blauwe wallen weg met een concealer die vervolgens feloranje wordt? Of zet jij je puist net extra in de verf wanneer je er concealer op aanbrengt? Dan zijn er een paar simpele tips & tricks om rekening mee te houden.

Fout #1: je gebruikt de verkeerde formule

Niet elke concealer is geschikt voor elk type oneffenheden. Zo hebben puistjes, wallen of verkleuringen vaak een andere formule nodig. Heb je onzuiverheden? Bedek die dan met een concealer met een crèmeformule: die dekken vaak extra goed. Wil je je donkere kringen minder laten opvallen? Ga dan voor een dunne, waterige concealer die makkelijk uitsmeert. Moet je heel precies te werk gaan in kleine oppervlaktes? Kies dan voor een concealerpotlood.

Fout #2: je gebruikt de verkeerde kleur

Bij het uitzoeken van een concealer moet je vooral nadenken op wat voor plekjesje de concealer vooral wilt gebruiken. Zoek je een concealer die je vooral voor puistjes en oneffenheden gaat gebruiken? Kies dan een tint die perfect matchtmet je huidskleur. Gebruik je de concealer vooral voor de huid onder je ogen? Kies dan een concealer die één tot twee tinten lichter is: door die zone wat op te lichten, lijken je wallen minder donker.

Fout #3: de huid onder je ogen is te droog

Helaas pindakaas: concealer ziet er alleen maar mooi uit op een verzorgde huid. Bij vette huidjes valt het meestal wel mee – die moeten er vooral voor zorgen dat de concealer niet gaat glijden. Maar mensen met een droge huid hebben vaak last van droge plekjes en velletjes. Is dat het geval bij de huid onder je ogen? Dan focus je best eerst op het verzorgen van je huid, voordat je er make-up op aanbrengt. Kan je niet wachten? Ga dan voor een concealer met een hydraterende formule.

Fout #4: je gebruikt de verkeerde color corrector

Color correctors bestaan om verkleuringen in je huid te neutraliseren. Heb je donkere kringen onder je ogen? Gebruik dan een color corrector met een lichtroze tot zalmoranje tint – afhankelijk van hoe ernstig de verkleuring is. Heb je veel roodheden in je gezicht? kies dan voor een groene concealer om die te neutraliseren.

Fout #5: je vergeet je color corrector te camoufleren

Een van de belangrijkste dingen bij het gebruik van een color corrector, is de afwerking. Een color corrector moet je altijd en overal afwerken met een laagje huidskleurige concealer, zodat je niet met een gekleurde vlek op je gezicht blijft rondlopen. Breng de huidskleurige concealer altijd aan met een deppende beweging, zodat je de vorige laag niet wegveegt.

Fout #6: je zorgt er niet voor dat je concealer de hele dag blijft zitten

Tipje van de Flairredactie: concealers met een langhoudende formule zijn écht de moeite waard. Blijven die bij jou ook niet goed zitten? Probeer dan zeker eens een primer onder je make-up te gebruiken. Poeder je concealer altijd goed af en gebruik een fixing spray als allerlaatste stap.

Fout #7: je gebruikt te veel concealer

Hoe meer laagjes, hoe meer dekking? Dat klopt – maar wanneer je een stapel ter hoogte van de Mount Concealerest op je gezicht hebt zitten, wordt dat kleine puistje écht niet minder opvallend. Less is more, wat concealer betreft.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee