Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Beetje vies: blijkbaar moet je dit accessoire ook wassen

Beetje vies: blijkbaar moet je dit accessoire ook wassen

Beetje vies: blijkbaar moet je dit accessoire ook wassen

Soms kom je er na járen achter dat er iets is wat je doet – of niet doet, in dit geval – wat eigenlijk best wel goor is. Het niet wassen van een bepaalde accessoire, bijvoorbeeld. Als je lang haar hebt, is de kans groot dat je dit elke dag wel gebruikt, maar nooit echt goed schoonmaakt. Juist, we hebben het over haarelastiekjes en scrunchies. 

Scrunchies wassen

Snel vraagje: wanneer was de laatste keer dat jij je scrunchies in de wasmachine hebt gegooid? Nooit? Je bent vast niet de enige. Toch is het verstandig om dit voortaan mee te wassen, vooral tijdens de zomermaanden. De reden is vrij simpel: het is warmer en je zweet meer, waardoor bacteriën, oliën en haarproducten gemakkelijk aan de elastiekjes blijven hangen. Dit geldt vooral voor grotere elastieken, zoals scrunchies.

Zo was je ze

Hoog tijd om eens een rondje door je huis te gaan, alle scrunchies te verzamelen en deze eens een flinke wasbeurt te geven. Hoe je deze wast, ligt natuurlijk aan het soort stof dat eromheen zit. Je kunt ze allemaal bij elkaar in een waszakje stoppen en zo in de wasmachine gooien, maar je kunt het natuurlijk ook met de hand doen. Zo pak je dat aan:

Katoenen scrunchies

Vul de wasbak met warm water en een paar druppels wasmiddel. Gooi de elastiekjes en scrunchies bij elkaar en laat het zo’n 30 minuten weken. Haal ze eruit en droog ze zo goed mogelijk af in een handdoek. Daarna kun je ze aan een wasrek laten drogen.

Lees ook
Je haarborstel schoonmaken: zo pak je dat goed aan 

Zijden scrunchies

Als je mooie, zijden scrunchies hebt, moet je iets anders te werk gaan. Hoewel er waarschijnlijk minder bacteriën en ander vuil aan deze stof zal blijven zitten omdat het zo glad is, is het wel aan te raden om deze eens in de zoveel tijd te wassen. Gebruik voor zijden een koud wasprogramma of vul de wasbak met koud water en een druppel wasmiddel. Laat ze weer zo’n 30 minuten weken en spoel daarna af met koud water. Wring of knijp deze scrunchies niet uit, want dit kan de stof beschadigen. Hang ze dus gewoon kletsnat aan een droogrek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Mindbodygreen | Beeld: Getty Images