Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 9 vragen die je áltijd aan je kapper moet stellen

9 vragen die je áltijd aan je kapper moet stellen

9 vragen die je áltijd aan je kapper moet stellen

Je kapsel bepaalt voor een groot deel hoe je eruitziet. Het is dus belangrijk een kapper te hebben die je 100% vertrouwt. Maar aan vertrouwen moet je bouwen. Stel dus eerst even deze 9 vragen voordat hij of zij er de schaar in zet.

1. Ben jij een specialist wat mijn haartype betreft?

Je bent het type met ‘moeilijk’ haar. Kroezelige, weerbarstige krullen, flinterdun stijl haar, dik, stug… Dan weet je uit ervaring dat je haar om specifieke kniptechnieken vraagt. Informeer daar zeker naar.

2. Past dat nieuwste trendkapsel bij mij?

Een professional kijkt niet alleen naar het kapsel, maar ook naar het geheel. De vorm van je gezicht, je kledingstijl en je uitstraling zijn belangrijk. Ook handig zijn knipsels die je meebrengt. Zo weet de kapper wat je bedoelt en kan hij je op basis daarvan meer feedback geven. Vertelt hij je dat de nieuwe haarkleur of coupe van Cameron Diaz of Taylor Swift je echt niet staat, maar dat je het beter op een andere manier ‘aanpakt’, dan heb je waarschijnlijk te maken met een eerlijke kapper.

3. Is dit kapsel makkelijk zelf te onderhouden?

Dit is volgens ons dé hamvraag. Verander je van look, vraag dan eerst of je dat kapsel zélf in model kan houden. Een gewaarschuwd persoon…

4. Werken jullie met verschillende rangen?

Deze vraag is vooral geldig bij grote ketens. Daar heb je kleurstylisten, juniors (net afgestudeerd), seniors (een paar jaar in het vak) en tops (zeer ervaren). Vraag van tevoren wie je haar knipt. Je mag gerust eisen dat je iemand met wat ervaring wil, zeker als het om een nieuwe coupe gaat. Vraag van tevoren ook naar de tarieven, wat inclusief en exclusief is (maskertjes, conditioner…). Zo kom je aan de kassa niet voor verrassingen te staan.

5. Hoeveel gaat eraf?

Kappers knippen graag. Als je dus alleen maar de puntjes eraf wil en je haar nog in een staartje wil, zeg dat dan ook duidelijk. Een goede kapper geeft van tevoren aan hoeveel eraf gaat en vraagt of je daarmee akkoord bent. Ben je van het avontuurlijke type? Dan kan je hem zijn gang laten gaan. Vraag hem welke coupe hij bij je vindt passen en laat het hem omschrijven.

6. Met welke producten werk je?

De merken waarmee wordt gewerkt, zegt veel over de kapperssalon. De meeste kappers stallen hun merken goed uit.

Lees ook Sasha en haar vriend seksen elke maand na het nemen van drugs: ‘Mijn moeder moest eens weten’

7. Ga je vaak op training?

Een kapper die regelmatig naar demonstraties van de nieuwste kniptechnieken gaat, is de moeite waard. Daar kom je snel achter als hij vaak met nieuwe ideeën aankomt zonder opdringerig te zijn of vertelt over trainingen die hij volgt.

8. Small talk of niet?

Heerlijk toch als je kapper niet non-stop staat te kletsen. Een kapper die het respecteert als jij geen zin hebt om te praten, verdient een award.

9. Heb ik dat product echt nodig?

Tijdens het modelleren van je nieuwe coupe merk je dat je kapper een paar van zijn producten gebruikt, zoals mousse, een stylingwax, haarlak… Een goede kapper adviseert alleen de producten die je écht nodig hebt. Vraag om staaltjes om eerst eens thuis uit te proberen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages