Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > Met deze tips wordt het aanbrengen van zelfbruiner een makkie

Met deze tips wordt het aanbrengen van zelfbruiner een makkie

Met deze tips wordt het aanbrengen van zelfbruiner een makkie

Hoewel het weer meezit, zijn jouw benen toch nog schrikbarend wit. Aan de zelfbruiner dan maar, maar waarom is dat toch altijd zo’n drama? Oranje. Met vlekken. Of nog erger: een combi van de twee zodat je huid op een oranje zebra lijkt. Het is echt niet zo moeilijk, als je het maar goed doet. Ontdek onze beste self tanning-tips.

Timing is alles

  1. Een goede voorbereiding is alles wanneer je aan het zelfbruiner smeren gaat. Idealiter scrub je je huid twee keer per week én smeer je ook elke dag een flinke dosis bodylotion.
  2. Onthaar je benen de dag voor je gaat smeren. Zo is je huid op zijn egaalst en voorkom je strepen en vlekken.
  3. Maar nog belangrijker is timing. Neem. Je. Tijd. Van snel zelfbruiner aanbrengen is nog nooit iemand mooi egaal bruin geworden.
  4. Smeer in alle richtingen: horizontaal en verticaal, op en neer en in cirkeltjes. Was je handen, droog ze af en ga nog eens over je huid met je klamme handen. Zo minimaliseer je het risico op vlekken en strepen.

tanning

Wash up!
Was je handen goed na het aanbrengen van zelfbruiner. Vergeet ook niet tussen je vingers goed te wassen én je vingersnagels te schrobben. Omdat je hierdoor ook de zelfbruiner van de rug van je huid wast, kan je daarna met een watje een beetje zelfbruiner op de rug van je handen aanbrengen.

Hydrateer méér
De dagen nadat je de zelfbruiner hebt gesmeerd, is je huid meestal mooi egaal bruin. Daarna vervaagt de kleur omdat je huid zich vernieuwt en dit gaat vaak niet zo geleidelijk met vlekken tot gevolg. Om ervoor te zorgen dat je kleur mooi egaal vervaagt, smeer je de dagen erna flink bodylotion.

Beetje bij beetje

  1. Het is beter om je teint op te bouwen. Smeer liever een hele week een beetje, dan in één keer een dikke laag. Minder vegen en een mooiere, bruine tint die je kan controleren. Word je te bruin? Sla dan een dagje over.
  2. Nog een tip voor een naturel, niet té bruin kleurtje: meng je zelfbruiner met je bodylotion. Een goede manier voor wie niet geoefend is met zelfbruiner.
  3. Smeer je zelfbruiner ’s avonds. Dan heb je tegen de ochtend een tintje, en kan je de self tanning-geur morgens gewoon wegspoelen.

 

spraytan

 

Lees ook:

Bron: Flair.be// Afbeeldingen: giphy