Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 8 etenswaren die je haargroei bevorderen

8 etenswaren die je haargroei bevorderen

8 etenswaren die je haargroei bevorderen

Een impulsief bezoekje aan de kapper heeft vaak spijt als gevolg. Je blijkt toch meer gehecht te zijn aan je lange haren dan je dacht, en zelfs je favoriete messy bun krijg je niet meer voor elkaar. De enige oplossing voor zo’n haardrama lijkt het zetten van dure extentions, want wachten tot het groeit duurt eindeloos. Maar niet getreurd, want door het eten van bepaald voedsel kun je jouw lokken een groeispurt bezorgen. Én ze gaan er nog mooi van glazen ook!

Oesters
Door een gebrek aan zink, kan je haar droog aanvoelen en zelfs uitvallen. Drie keer raden waar veel zink in zit? Juist. Schuif een paar oesters naar binnen en je hebt je dosis zink binnen. Nog een leuke bijkomstigheid; oesters schijnen ook goed voor je libido te zijn…

Gele pepers
Spice up your life! Gele pepers zitten barstensvol vitamine C, en dat is precies wat jouw breekbare lokken nodig hebben. Vitamine C versterkt namelijk de kracht van je haarzakjes en beschermt ze dus van binnenuit tegen breken.

Zalm
We wisten al dat zalm goed is voor je huid en vol zit met goede vetten, maar het blijkt dus ook goed te zijn voor je haar! De hoge hoeveelheid  omega-3, geeft je haar een directe boost. Kom maar door met die vis!

Peulvruchten
De voornaamste reden voor breekbaar haar, is een gebrek aan proteïnes, en die zitten niet alleen in vlees en ei. Je kunt ze ook vinden in onder andere linzen, bonen, kikkererwten en sojamelk. Proteïnes zijn de bouwstenen voor je haar én nagels. Doe eens lief voor je haar en schep een flinke lepel bonen door je salade tijdens de lunch. Een prima alternatief voor dat bammetje kaas, nietwaar?

Zoete aardappel
Terwijl de zoete aardappel eerst alleen nog te vinden was in de Surinaamse keuken, kun je de exotische pieper nu bij iedere supermarkt in je boodschappenmandje gooien. En da’s maar goed ook, want sweet potato is niet alleen een gezonde vervanger voor de ‘gewone’ aardappel, maar barst ook nog eens van de anti-oxidanten en vitamine A. En laat dat nou net goed zijn voor je haar, huid én ogen!

 Zonnebloempitten
Een gezond alternatief voor de croutons in je salade, zijn zonnebloempitten. Ze geven je simpele bordje groenvoer een lekkere bite, en zorgen ook nog eens voor sneller groeiende haartjes. Zonneboempitjes bevatten veel vitamine E, die de bloedtoevoer naar je schedel bevordert… You do the math!

Amandelen
Ideaal als snackje tussen de maaltijden door zijn ongezouten amandelen. Deze nootjes bevatten heel veel Biotine, beter bekend als vitamine H. Dit is wellicht niet de meeste bekende vitamine, maar wel eentje die je goed in je oren moet knopen. Want Biotinedie stimuleert de haargroei. Een klein schaaltje amandelen is al voldoende voor sterkte, glanzende haren.

 Avocado
Avocado toast is niet alleen heel gezond en lekker, maar staat ook nog eens heel fotogeniek op je Instagram pagina. Tik de hashtag #avocado in op Instagram, en je krijgt meer dan drie miljoen resultaten. En dat is niet zonder reden, want door het eten van avocao krijg je veel goede vetten binnen, waar je haren gelijk een vreugdedansje van gaan doen. Hello happy hair!

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10