Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Mode & Beauty > 7 x de beste halslijn voor jouw figuur

7 x de beste halslijn voor jouw figuur

7 x de beste halslijn voor jouw figuur

Magazines en modesites slaan je om het hoofd met de nieuwe trends, maar vaak zijn ze niet zo gemakkelijk toe te passen. En vaak staan ze net even anders dan bij je favoriete sterren. Wij geven je alvast enkele tips over welke halslijn nu het beste bij je figuur past.

Grote borsten

Vrouwen met grote borsten maken al snel dezelfde fout: ze proberen hun borsten te bedekken. Dit doet je borsten echter groter tonen en dat wil je nu net niet bereiken. Met een ronde hals toon je een beetje decolleté en krijg je het tegengestelde effect: je boezem lijkt plots minder vol.

Foto: Zalando

Kleine borsten

Vrouwen met kleine borsten kiezen het best voor een hals met strik of een sjaaltje. Zo creëer je extra volume ter hoogte van je borst en lijkt je boezem een stuk groter. Probeer de aandacht eventueel ook op een ander lichaamsdeel te leggen. Zo kan je bijvoorbeeld een smalle taille creëren door een jasje met knoop net onder de borst te kiezen.

Foto: Pinterest

Lange nek

Vrouwen die gezegend zijn met een smalle lange nek kunnen deze met een col in de kijker zetten. Probeer niet te veel decolleté te tonen aangezien dit je hals nog extra zal verlengen. Heb je eerder een kortere nek? Blijf dan weg van coltruien en kies eerder voor een ronde hals of V-hals.

eb78c8af46a3a33e51232f6bae2de47c

Foto: Pinterest

Brede schouders

Vrouwen met brede schouders kiezen het best voor tops met een V-hals. Hierdoor wordt de aandacht op een ander lichaamsdeel gevestigd. Kies ook steeds voor een langere top om je lichaam in verhouding te brengen. Je kan je top ook combineren met een lange ketting die je bovenlichaam een bepaalde verticale lengte geeft. Probeer coltruien en hooggesloten tops te vermijden.

Foto: Zalando

Smalle schouders

Vermijd een te smalle V-hals en een te diepe decolleté. Kies eerder voor een hooggesloten halslijn of boothals. Voeg gerust nog epauletten of pofmouwen toe aan je outfit. Ook grote, ronde kettingen kunnen je schouders breder doen lijken.

Foto: Pinterest

Vollere armen

Kies voor tops met losse mouwen of iets langere mouwen. Zo creëer je de illusie van slankere armen. Vermijd echter tops met kapmouwen of te strakke exemplaren. Probeer je armen echter ook niet volledig te verstoppen maar benadruk een ander lichaamsdeel. Zo leidt een top met V-hals de aandacht af van je armen naar je decolleté.

Foto: Mango

Peer- of zandloperfiguur

Ligt bij jou de nadruk eerder op je heupen? Probeer dan eens een off-shoulder top. Door je blote schouders te tonen zullen je heupen meer in verhouding lijken. Ook kan je kiezen voor een top die meer volume geeft aan de schouders of een top met felle print. Zo wordt de aandacht opnieuw afgeleid van je brede heupen.

Foto: Pinterest

Lees ook:

Bron: Nsmbl